calexico600„Calexico“ sutra na Kalemegdanu

Američki alternativni sastav „Calexico“ (Kaleksiko) nastupiće sutra na teniskim terenima odbojkaškog kluba Partizan na Malom Kalemegdanu 2, najavila je agencija „Long play“.
Pred prvi dolazak u Srbiju, gitarista i pevač Džoi Burns najavio je da će „Calexico“ na koncertu, pored pesama iz svih delova karijere, dosta pažnje posvetiti aktuelnom albumu „Algiers“.
On je izrazio nadu da će poseta Beogradu, gde započinju evropsku turneju, „možda poslužiti i kao nadahnuće za neke nove muzičke ideje“.
„Sjajno je kad dođeš u neki novi grad i zemlju, gde ranije nisi bio, upoznaš neke nove prostore i ljude, i naravno sve to na neki način utiče na tebe. Nikad ranije nismo svirali u Beogradu, a sada počinjemo novu turneju upravo ovde. Biće zanimljivo, u najmanju ruku“, kaže Burns.
Bend iz Arizone, koji predvode Burns i bubnjar Džon Konvertino, kombinuje uticaje tradicionalne latino muzike, kantrija, džeza i indi roka, i simbolično je nazvan „Calexico“ po gradiću na granici SAD i Meksika.
Debi izdanje Burnsa i Konvertina bio je album „Spoke“ (1996), kako se tada prvobitno i zvao njihov bend, dok su pod firmom „Calexico“ objavili drugi album „Black Light“ (1998), konceptualno ostvarenje o pustinjama Arizone i severnog Meksika.
Na trećem izdanju „Hot Rail“ (2000) bend je proširio zvuk sa duvačima i violinama, dok se albumom „Garden Ruin“ (2006) ponovo više vraćaju gitarskom zvuku. Usledili su „Carried to Dust“ (2008) i „Algiers“ (2012).
Ulaznice za njihov beogradski koncert prodaju se po ceni od 1.500 i 2.500 dinara.

Povezana vest:  Počinje Beogradski festival piva