Darko Rundek Cargo orkestar trio  by Aleksandar ZecRundek Cargo trio krajem avgusta na mini turneji po Srbiji

Rundek Cargo trio ovog leta vraća se pred srpsku publiku mini turnejom, na kojoj će svirati u Beogradu, Nišu i Zrenjaninu, najavila je danas agencija „Long play“
Trio će održati koncerte 27. avgusta na letnjoj sceni Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“ u Zrenjaninu, 28. avgusta u dvorištu niške „Banovine“ i 29. avgusta na teniskim terenima Odbojkaškog kluba Partizan na Malom Kalemegdanu 2.
„Koncerti će biti oproštaj od albuma ‘Plavi avion’ i koncertno zagrevanje pred novi album“, kaže Rundek.
On je najavio da će sa novog albuma, koji trenutno pripremaju, na mini turneji po Srbiji, sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem, najverovatnije izvesti „‘Vitamine’, ‘Midnight Calypso’, ‘Mostove’ i možda još koju“.
Ulaznica za beogradski koncert u pretprodaji košta 1.000 dinara preko mreža „Eventim“ i „Ticketline“.
Za koncert u Nišu karta je 800 dinara i može se naći na prodajnim mestima: „Vintage shop“, „Music House“ i „Energy music shop“.
Zrenjaninci treba da izdvoje 600 dinara za ulaznicu, a prodajna mesta su: Pozorišni klub „Zeleno zvono“ i trafika „SM City“.
Gitarista, pevač i autor Darko Rundek, frontmen zagrebačkog benda „Haustor“, koji je iza sebe ostavio niz uticajnih albuma poput „Trećeg svijeta“ (1983), posvetio se od devedesetih godina samostalnoj karijeri.
Objavio je albume – „Apokalipso“ (1997), „U širokom svijetu“ (2000), i uz pratnju mnogoljudnog „Cargo orkekstra“ – „Ruke“ (2002) i „MHM A-HA OH YEAH DA-DA“ (2006).
U želji da napravi novi iskorak u karijeri, Rundek se uz Isabel i Ducu iz „Cargo orkestra“, otisnuo u novu muzičku pustolovinu zvanu „Rundek Cargo trio“ i 2010. su objavili svoj prvi album „Plavi avion“.

Povezana vest:  Grupa Gorilaz pauzira 2011.