prodigy publika

THE PRODIGY POSTAVILI NOVI REKORD TERRANEA, PRVO FESTIVALSKO VEČE RASPRODATO!

Nastavljajući tradiciju jednog od najatraktivnijih live bendova današnjice, The Prodigy su postavili novi rekord na sinoć otvorenom Terraneo festivalu u Šibeniku. Bend je oduševio publiku dvosatnim energičnim nastupom nakon kojeg je jasno zašto na svojoj listi zahteva od organizatora traže i bocu s kiseonikom. The Prodigy će sigurno ostati zabeleženi u istoriji Terraneo festivala, ne samo zbog činjenice da su nastupili pred najvećim brojem posetilaca u dosadašnje tri godine održavanja festivala – već i zbog toga što je prvi festivalski dan, nešto pre ponoći, i službeno rasprodat!
Preko 15 000 ljudi sinoć je prisustvovalo otvaranju i prvom danu festivala, a osim karata za prvo festivalsko veče – prodate su i sve karte za festivalski kamp. Ovakvom dobrom startu Terraneo festivala doprineli su i ostali izvođači prvog dana poput Emiliane Torrini, The Woodsa, Norman Jaya, Koan Sounda, Kawasaki 3pa itd.
Čast da otvori Terra Stage imao je sastav Eyesburn, a bend je svoj nastup su započeo obradom pesme Šejn koju u originalu izvodi legendarni Haustor. Emiliana Torrini je zagrejala publiku uz taktove pesme „Jungle Drums“, dok su Fun-da-Mental bili odličan uvod u spektakl koji su poslije njih napravili The Prodigy. Treba spomenuti i da su publiku na samom festivalskom šetalištu, u pauzama između nastupa bendova, zabavljali Hot 8 Brass Band kao jedinstvena festivalska atrakcija.
Ništa manje veselo nije bilo ni na drugim festivalskim binama gde su nastupili odlični The Woods, hrvatski miljenici Kawasaki 3P, provokativni Krankšvester, dok su na Red Bull Academy stage-u svoje DJ umeće prikazali Norman Jay, Mayavanya, DJ Spin, DJ Rashad i Petar Dundov.
Komplikovana fiskalizacija je ove godine na Terraneo festivalu postala prošlost, jer se festivalska Terraneo kartica pokazala kao savršeno sredstvo plaćanja na samom festivalu. Po prvi put u Hrvatskoj, u saradnji sa MasterCard i Erste bankom, Terraneo je na festivalsko tržište uveo plaćanje beskontaktnim karticama i postavio nove standardne festivalske produkcije!
A za pravi doživljaj letovanja, Terraneo se pobrinuo otvaranjem festivalske plaže, koja se već prvog dana pokazala kao pun pogodak i idealno mjesto za kupanje, odmaranje i dnevno uživanje za sve posetioce festivala. Na Terraneo plaži se održava i festivalski program ekologije i radionica koje su također privukle veliki broj zainteresovanih, a čiji je detaljan program dostupan na linku: http://www.terraneofestival.com/info/ekoloski-i-popratni-program-na-terraneo-festivalu-u-minerskoj-789-8/. Ulaz na Terraneo plažu u Minerskoj slobodan je za sve posetioce festivala, ali i za goste iz Šibenika i okoline.
Terraneo 2013 svoj drugi dan nastavlja u istom ritmu, a večeras su na programu Bosnian Rainbows, Gang of Four, Calexico, My Bloody Valentine, Pinknoizu, Rob Garza (Thievery Corporation), Dubioza kolektiv, Mambo Kurt, Duncan Sheik i mnogi drugi. Drugi festivalski dan obeležiće i prvi Terraneo boat party na kojem, od 18:00 – 21:00, nastupaju DJ Oli Dobolli, DJ Raid, Black Light i MC Tone Tuoro. Cena ulaznice za ovaj brodsku žurku je 100 kuna i kupuje se na šanku na Terraneo plaži odakle brod i polazi.
U prodaji se i dalje nalaze festivalske ulaznice po ceni od 490 kuna, kao i dnevne ulaznice za 8. i 9. avgust po ceni od 250 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na festivalskoj lokaciji gde blagajna radi non stop.

Povezana vest:  Festival ljubavi oboriće rekorde već prvi dan je ova tehno “trojka” otvara Heineken Lovefest