BBF 2012 publika 3

Sve spremno za Belgrade Beer Fest

Jedna od najposećeniji manifestacija u Srbiji i regionu, Belgrade Beer Fest, biće održan od 14. do 18. avgusta na Ušću, a na festivalu će se ove godine posetiocima predstaviti preko 50 pivskih brendova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Domu omladine Beograd. Prema rečima PR-a Beer Festa Nede Kurjački, posetioci će na 11. festvalu piva premijerno moći da probaju nemačka premium piva Krombaher, Šoferhofer, DAB, Radeberger.
U okviru štanda House of Beer, biće predstavljeni brojni premium brendovi, među kojima će se prvi put na Belgrade Beer Festu pojaviti francuski premium brend Kronenburg 1664 i belgijski Grimbergen. Posetioci će moći da degustiraju i piva ruske kompanije Baltika i Tuzlansko pivo.
Na ovogodišnjem festivalu, Velika Britanija će postati prva država koja ima svoj specijalizovani štand „The Great British Pub“.
Najavljeno je i učešće muzičara i bendova kao što su: Masimo Savić, „Atomsko Sklonište“, Rambo Amadeus, „Riblja čorba“, Alen Islamović & Kad bih bio bijelo dugme, Bajaga i Instruktori, „Deca loših muzičara“…
Muzički program upotpuniće predstavnici mlade generacije i novog zvuka: „Bad Copy“ i V.I.P., „Dubioza kolektiv“…
Specijalni gost festivala je kultni sastav „Boney M“, koji će poslednjeg dana festivala izvesti čuvene hitove poput „Daddy Cool“, „Sunny“, „Rasputin“…
Logističke pripreme za jedan od najmasovnijih događaja u Beogradu traju oko mesec dana.
Načelnik odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima „Čvorište“ Darko Glavaš rekao je da je sprovedeno dva megavata struje na Ušće, preko 8,5 kilometara kabla je ukopano, a obezbeđeno je preko 14 elektro ormana, 150 kanti za smeće, a biće obezbeđene i tri cisterne sa vodom.
-Duž Bulevara Nikole Tesle biće postavljeno oko 400 znakova za signalizaciju koje će postaviti Beograd put, a od 14. do 19. avgusta rano ujutro biće izmenjen red vožnji autobusa – najavio je Glavaš, dodajući da će se o čistoći ograđenog prostora i oko njega brinuti oko 200 radnika Gradske čistoće, kao i da je prema njegovim informacijama postavljeno oko 150 toaleta i da će prvi put ove godine biti postavljeni i pisoari.
-Šest specijanih ekipa komunalne policije i gradske inspekcije će biti angažovano kako bi se povećala bezbednost – rekao je Glavaš.
Miomir Milić iz policijske uprave za Grada Beograda rekao je da će ove godine biti obezbeđen dovoljan broj policijskih službenika što u uniformi što u civilu.
-Takođe biće uključeni i vodiči sa psima kao i policajci na konjima – rekao je Milić, apelujući da posetioci ne nose predmete koji mogu naneti povrede.
Kompanija „Hajneken“ u saradnji sa GSP-om Beograd obezbedila je četiri vanredne autobuske linije koje će besplatno prevoziti sve posetioce Beer Fest-a do ključnih tačaka u Beogradu – Trg Republike, Slavija, Glavna železnička stanica, Novi Beograd. Tokom pet dana trajanja festivala autobusi će na navedenim relacijama saobraćati u intervalu od 30 minuta počev od 23.30 sati pa sve do zore.  Ulaz na ovu manifestaciju, kao i svake godine biće besplatan. Za 10 godina postojanja Belgrade Beer Fest je posetilo oko 5,5 miliona ljudi, održano je 450 besplatnih muzičkih nastupa, i predstavljeno 90 brendova piva.

Povezana vest:  Koncertna turneja Lene Kovačević Dobro došli u kafe - WELCOME TO CAFÉ