remKompilacija božićnih pesama REM-a možda jednog dana?

Grupa „REM“ planira da izda kolekciju najređih singlova a prihod od prodaje albguma otišao bi u humanitarne svrhe.
Gitarista Piter Bak rekao je da grupa, koja se razišla pre dve godine, planira da svoje božićne pesme koje su slali najvatrenijim obožavaocima sakupi jednog dana u jedan album.
Bak je BBC Njuzu objasnio da su rokeri od 1988. do 2011. slali ograničena božićna izdanja članovima svog zvaničnog fan kluba. „Postoji njih 24, što znači oko 50 pesama“, rekao je Bak.
Na ovim božićnim pesmama bend je sarađivao sa „Radiohead“-om, Nilom Jangom i obrađivao pesme Krisa Ajsaka. Manje od 6.000 kopija svakog singla je proizvedeno.
„Dopadala mi se ta ideja da svake godine dobiješ čudnu stvar u svojoj pošti. Bio je to materijal koji nigde nije objavljen“, rekao je on.
Na netu je moguće pronaći kompletan set ovih singlova po ceni od 1.155 dolara.
I dok se za sada ne zna kada će boks set biti objavljen, svi članovi benda su u kontaktu, rekao je Bak „Ajriš indipendentu“.
„Viđamo se redovno. Bili su na mom venčanju“.
Bak smatra da je razlaz grupe bio dobar izbor, naročito za njega jer je „procvetao“ kao solo izvođač. Prošle godine objavio je jedan, a iduće godine planira i drugi album.
„Posle raskida napisao sam 10 pesama i počeo sam da pevam, što nikada ranije nisam radio. Da se nismo raspali, nikada ne bih bio pevač ili tekstopisac. Bio bih ceo život momak sa strane“, rekao je Bak (56).

Povezana vest:  Zašto je Justin Bieber ljut na Black Keys?