vlatko-stefanovski

Trio gitariste Vlatka Stefanovskog 22.avgusta na Kalemegdanu

Proslavljeni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski nastupiće sa svojim triom 22. avgusta na otvorenoj letnjoj sceni u Bitef Art kafeu na Kalemegdanu. Omiljeni gitarista beogradske publike, pred kojom redovno nastupa na Gitar art festivalu, Stefanovski ovoga puta dolazi u okviru tria sa Dejanom Milosavljevićem, bubnjarem i Gojkom Maksimovićem, bas gitaristom.
Trio će izvesti odabrane kompozicije, presek iz bogatog opusa Stefanovskog nastalog poslednjih tridesetak godina, njegove najveće hitove, filmsku muziku, obrade makedonskih tradicionala.
Kako je najavio Bitef Art kafe program tria je prilično otvoren, često ga kreiraju na licu mesta, u zavisnosti od atmosfere i raspoloženja publike. Stefanovski će najaviti i novi album koji je završen, ali će nove kompozicije predstaviti na promotivnim koncertima nakon objavljivanja albuma.
Među kolegama muzičarima poznat kao veoma emotivan, iskren i predan umetnik Stefanovski je u svom izuzetnom opusu ostavio neke od najvećih pesama sa ovih prostora kao i nezaboravne gitarske obrade tradicionalnih balkanskih tema. 
Svetski priznati gitarista, oličenje vrhunskog gitariste na ovim prostorima, sinonim za gitaru na Balkanu, osobenog, prepoznatljivog zvuka, rado i često nastupa pred beogradskom publikom koja ga prepoznaje kao bliskog prijatelja i oslovljava samo imenom.
Legendarni gitarista Stefanovski na predlog Gitar Art festivala sa dvojicom priznatih svetskih gitarskih majstora Tomijem Emanuelom i Štokelom Rozenbergom formirao je prošle godine trio „Kings of Strings“ (Kraljevi žica). Grupa je sa velikim uspehom imala koncerte u Beogradu i brojnim evropskim zemljama.

Povezana vest:  Posle J.Lo, Pitbul snimio pesmu i spot sa Markom Entonijem za pesmu “Rain over me”