BBF 2012 publika 3

Apel da se posetioci Birfesta ponašaju odgovorno

Predsednici Prekršajnog i Višeg prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović i Zoran Pašalić apelovali su na posetioce i organizatore ovogodišnjeg „Birfesta“ da se ponašaju odgovorno, da vode računa o ličnoj bezbednosti tokom i posle boravka na festivalu piva, kao i da se uzdrže od vožnje pod dejstvom alkohola.
Kako se navodi u sopštenju Višeg prekršajnog suda nakon nedavno završenog 55. sabora trubača u Guči podneto je 429 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i 656 zapisnika o prekršajima za koje je predviđena novčana sankcija.
-U cilju prevencije želimo da apelujemo na organizatore i promotere, ali i na sve posetioce ‘Birfesta’, a prevashodno na roditelje koji će ovu manifestaciju posetiti sa decom, da se ponašaju odgovorno, da vode računa o ličnoj bezbednosti kako za vreme boravka na festivalu, tako i pri odlasku kućama – rekao je vršilac funkcije predsednika Višeg prekršajnog suda Zoran Pašalić.
Kako se dodaje sve relevantne gradske i republičke inspekcije vršiće kontrolu i pojačane mere nadzora.
-Plediramo na posetioce da se uzdrže od vožnje u stanju alkoholisanosti i da se protivzakonitim i nepotrebnim narušavanjem javnog reda i mira ne pokvari dobra atmosfera – poručio je vršilac funkcije predsednika Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović.

Povezana vest:  Šest festivala, 800 nastupa, 400 sati muzike uživo