Jelen casti - Bajaga i InstruktoriBajaga i Instruktori, Van Gogh i Block Out priredili spektakl Nišlijama

Niška tvrđava je rok tvrđava! Bajaga i Instruktori, Van Gogh i Block Out priredili su pravi spektakl pred više od 20.000 posetilaca, na besplatnom koncertu „Jelen časti“.
Osim Nišave, u nedelju veče tekla je još jedna reka – „reka ljudi“. Rokeri su u ogromnom broju pristizali na tvrđavu duž Nišavskog keja, koji je uz naselje Stevan Sinđelić, prethodno renoviran u okviru akcije „Jelen za lepšu Srbiju“.
Kapije su se otvorile u 19h, a prve decibele iz zvučnika su poslali Block Out. Jedan od najoriginalnijih bendova u Srbiji predstavio je Nišlijama beskompromisnu svirku po kojoj je poznat. Uz odličan zvuk, njima svojstveno težak i mračan, isporučili su publici „Deponiju“, „Majdan“, „Čarobni akord“, „Prokletije“…
Atmosferu je zatim raspalio Van Gogh, predvođen harizmatičnim frontmenom Zvonimirom Đukićem – Đuletom. Ređali su se hitovi uz horsko pevanje i ritmičko skakanje.
Beogradski bend je „zapržio“ sat i po hitova, kao što su: „Mama“, „Kiselina“, „Vrteška“, što je rezultovalo zasluženim pozivom na bis, za energijom nabijene izvedbe „Kola“, „Spiska razloga“ i neizbežnog klasika „Neko te ima“.
Legendarni Bajaga i Instruktori zapečatili su noć za pamćenje u Nišu.
Momčilo Bajagić i drugovi počeli su sa „Još te volim“, usledio je „Red i mir“, „Muzika na struju“… kao i pesme sa aktuelnog albuma „Daljina, dim i prašina“: „Ako treba da je kraj“, i „Još jednom“. Svirka je krunisana u fantastičnoj atmosferi ređanjem starih hitova: „Plavi safir“, „220“, „Ti se ljubiš“, „Tišina“, „Tamara“…
„Imali smo brojne svirke po regionu, Ljubljanu, Zagreb… ali je (ovog leta) kruna svega Niš!“ – uzviknuo je raspoloženo Instruktor Žika Milenković.
„Zadovoljni smo što smo Nišlijama omogućili besplatni koncert „Jelen časti“, na kome su nastupile žive legende rokenrola u Srbiji, ali i šire. Nastavljamo da podržavamo događaje koji omogućavaju druženje i prijateljstvo uz najkvalitetniju muziku, pomeranje granica, a to je uspravo ono što ovi bendovi rade godinama veoma uspešno – pomeraju granice. Apatinska pivara je lider na tržištu piva u Srbiji i trudimo se da budimo lider i u društveno-odgovornom poslovanju. Koncert je još jedan dokaz da Apatinska pivara doprinosi zajednici u kojoj posluje i pokreće i podržava projekte od lokalnog značaja.“ – rekao je Slobodan Srećković, direktor marketinga Apatinske pivare.
Koncert „Jelen časti“ realizovan je u saradnji sa producentskom kućom Long Play.
Jelen Pivo, kao omiljeni pivski brend u regionu i brend koji tradicionalno podžava kvalitetanu pop i rok muziku i gitarski zvuk je organizator i glavni pokrovitelj najvećih muzičkih događaja u zemlji. Kao jedan od najpopularnijih nacionalnih brendova, Jelen Pivo već godinama gradi snažne veze sa svojim potrošačima, pružajući im samo najbolje: od kvaliteta piva i usluga, pa do intezivnog angažovanja na obogaćivanju muzičkog života Srbije! Jelen Pivo će i ubuduće omogućavati domaćoj publici da čuje najkvalitetnije rok bendove u nastojanju da se mladima ponude drugačiji muzički sadržaji, a najširoj publici približi savremena pop-rok muzika.

Povezana vest:  Glitch Records ne odustaje od muzike uživo!