svi after„Indexi i prijatelji“ koncert pod nazivom „SVE OVE GODINE“ tradicionalno u Sava Centru

Koncertni spektakl „INDEXI I PRIJATELJI“ pod nazivom „SVE OVE GODINE“ producenta Tomislava Kašljevića u oktobru nastavlja svoju tradiciju odavanja počasti kultnoj pop-rok grupi sa ex-yu prostora! Preostali članovi benda sa brojinim prijateljima će oživeti uspomenu na Davorina Popovića, i nezaboravne hitove Indexa u Velikoj dvorani Sava Centra 10. oktobra. Početak koncerta je zakazan za 20 časova. Ulaznice za koncert po ceni od 1500, 1900 i 2300 dinara, se već nalaze u prodaji na blagajni Sava centra, u prodavnici Jugoton (Nušićeva 27) i svim prodajnim mestima Eventima.
Muzičari koji su nekad svirali u Indexima doputovaće isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva sveta. Fadil Redžić stiže iz SAD-a, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Nemačke, a Peco Petej iz Splita. Bezvremenske hitove Indexa na predstojećim koncertima pevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Massimo, Mladen Vojičić – Tifa, Seid Memić – Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić i drugi.
„Ovo je koncert posvećen legendama!“ kaže Tomislav Kašljević, pokretač tradicionalnih koncerata Indexi i prijatelji koji godinama pune dvorane širom regije.
„Od samog početka, okupljamo se da ovim koncertima odamo počast velikoj grupi i, naravno, uvijek smo u mislima s preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem Kisićem, Đorđem Novkovićem i nedavno preminulom splitskom producentu Encu Lesiću koji je nekoliko godina svirao u Indexima, a tvorac je velikog hita Sve ove godine, po kojem ova serija koncerata nosi naziv.“
Prošle godine velikim koncertom u Sarajevu obeležena je 50-godišnjica osnivanja Indexa.
Interesantno je napomenuti da je izdavačka kuća Croatia records izdala CD snimljen na jednom od koncerata pod nazivom „INDEXI I PRIJATELJI“ i za taj projekat, producent projekta Tomislav Kašljević nagrađen je Porinom, najvećom hrvatskom muzičkom nagradom.
O tome da Indexi i njihov opus živi i danas najbolje govori uvek prisutan interes za sjajne koncerte „Indexi i prjatelji“, rasprodane dvorane i svakako kultne pesme Indexa koje su već odavno postale hitovi naših prostora – „Sanjam“, „Svijet u kojem živim“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Da sam ja netko“, „Balada“, „Ti si mi bila u svemu naj“ , „Jutro će promijeniti sve“ samo su neke od njih.
Po tradiciji, prvi koncert se održava u Zagrebu, 9. oktobra 2013. u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“. Dan kasnije, 10. oktobra u beogradskom Sava centru, a 11. oktobra stiže na red Osijek, gde će se koncert održati u sportskoj dvorani „Zrinjevac“.

Povezana vest:  Steve Bug u The Tube, podrška Vlada Janjić i Gordan Paunović, petak, 16. april