EevaFunkdEEVA I FUNK’D LIVE ACT U PETAK U MIKSER HOUSEU

Iva Pletikosić, poznatija kao Eeva i Funk’d Live Act nastupiće 6. septembra u Mikser House-u (Karađorđeva 46). Eeva se već profilisala kao izvođač izvanrednih glasovnih sposobnosti, a široj publici je poznata kao polufinalistkinja emisije Ja imam talenat. Za ovaj petak najavljuje izvrsnu svirku u soul i fank maniru, a ulaz na nastup, koji počinje u 22 časa, je slobodan.
Eeva je r’n’b, hip-hop, soul pevačica i tekstopisac. Završila je nižu muzičku školu u Beogradu, odsek – klavir. Tokom godina provedenih u srednjoj školi otkrila je svoju strast prema urbanoj crnačkoj muzici, a inspirisana umetnicima kao što su Aaliyah, Mary J Blige, Erykah Badu, Jill Scott, The Roots, Brandy, Destiny’s Child, Fugees, TLC i mnogi drugi, počela je sa pisanjem i pevanjem R’n’B pesama na engleskom jeziku. Ostvarila je saradnju sa velikim brojem uspešnih muzičara u oblasti džeza i hip-hopa. U junu 2011. njurokški hip-hop umetnik u usponu, Jay Billion i Sadat X, iz legendarne hip-hop grupe Brand Nubian, pronašli su njen snimak na YouTube-u i pozvali je da peva prateće vokale za obradu Jay Bilionovog novog singla Big Bills sa Sadat X-om.
Na jesen 2012. aplicirala je za emisiju Ja imam talenat i stigla do polufinala. Na audiciji se pojavila sa svojim bendom Funk’d live act (gitara, kontrabas, bubnjevi, klavijature) i njena interpretacija pesme On&On (originalno izvođenje Erika Badu) privukla je pažnju i medija i Erike Badu lično, koja je postavila Eevin nastup na svoj Twitter nalog i izrazila svoje oduševljenje njenom izvedbom.
Funk’d je live act je nastao u Kraljevu 2011. godine i deo je novog talasa r’n’b, fank i soul zvuka u Srbiji zajedno sa Maraqyom, Bojanom Stamenov, Ivanom Vukmirović. Funk’d se ne ograničava žanrovski i svira sve od disko-fanka i bugija 70-ih i 80-ih, preko esid-džez i haus muzike 90-ih, sve do modernog hip-hop, r’n’b i neo-soul zvuka.

Povezana vest:  Neobična opsesija Selene