Ivana KindlDUPLA MTV PREMIJERA: IVANA KINDL „WOODY“ I TABU „THANK YOU FOR THE FISH“

U ponedeljak u 20 časova u okviru MTV Premijere nove spotove će predstaviti Ivana Kindl za pesmu „Woody“ i bend Tabu za „Thank You For the Fish“.
Pevačica Ivana Kindl premijerno će predstavii spot za pesmu „Woody“, a nakon završetka snimanja videa, koje su odvijalo na vise lokacija u Zagrebu, ona je izjavila: „Promenili smo nekoliko lokacija, skakala sam na trampolini, stopila se sa duhom hippy i disco ere, nosila sam disco rolere zbog kojih sam gubila ravnotežu tokom snimanja i padala, svirala sam frulu… Najdraži deo snimanja mi je bio u Glazbenoj kući, prostoriji za probe bendova u kojoj je Filip napravio Twin Peaks atmosferu i time mi ispunio davnu želju jer mi je David Lynch jedan od najdražih režisera. U toj Lynchovskoj atmosferi, plesali smo, svirali, zabavljali se u stilu sedamdesetih. Preostalo nam je jedino još da snimimo glavnu zvezdu pesme – mog mačka Woodija.“
Osoba koja je pomogla Ivani da ostvari ove divne davne želje preuzevši rediteljsku palicu je već svima dobro poznati Filip Dizdar s kojim je Ivana prvi put sarađivala na nedavnom snimanju za duet s grupom Boa i pesmu „Uspomena sna“. Za aranžman i produkciju nove Ivanine pesme pobrinuo se Alen Križaj, dok mu se u stvaranju muzike i teksta pridružila i sama Ivana Kindl. Retro moment koji se proteže kroz celu kompoziciju dočarali su vrsni instrumentalisti Alen Križaj (bas i gitara), članovi grupe Mayales, Vlado Mirčeta (gitara), Viktor Lipić (klavijature) i Miroslav Lehpamer (bubnjevi).
Bend Tabu se sastoji od nezasitih live izvođača i tvoraca zavidne kolekcije hitova, a njihov novi singl će podstaći mnoge rasprave. Muzički sladokusci su primetili novu pesmu „Thanks for the Fish“, koja je pripremljena sa elementima popa i začinjena posebnim ukusom roka, iskustva, talenta i senzibilnošću benda.
Kao što sam naziv pesme govori momci i devojka su pripremili nešto drugačije ovaj put, ali opet nešto u njihovom maniru. Napravili su pesmu koja će se pevati sa stisnutom pesnicom, horskim pevanjem koje će ljude terati da skaču i slože se sa porukom. „Naš novi singl je satirična bomba. Posvećen je onima koji nas vode u „bolja vremena“, našim dragim liderima i svim ostalima koji „očajnički“ žele to da postanu, ne obazirući se na narod,“ rekli su članovi jednog od najpopularnijih bendova u Sloveniji.
„Iako smo bend koji preferira da bude pozitivan i vrlo se retko žalimo u javnosti, duboko smo uzdramani situacijom u Sloveniji i u celom svetu“, dodali su.
Tina, Maco, Izi, Primož i Ali naglašavaju da ovo nije politička pesma već samo njihovo mišljenje. Oni brinu o stanju u kome se svet nalazi i ljuti su što niko ništa ne preduzima. Zato su svoja osećanja i razmišljanja izrazili na način na koji to najbolje umeju – kroz muziku.
Pesmu je producirao tim iskusnih producenata na čelu sa Žaretom Pakom i Simonom Vinestockom.

Povezana vest:  Lexington „zapalio" Kopaonik