esc 2014Hrvatska bez predstavnika na Evrosongu 2014.

Hrvatska iduće godine u Kopenhagenu neće imati predstavnike na Evrosongu zbog ekonomske krize i slabijih plasmana prethodnih godina, ozvaničila je danas Hrvatska radio-televizija (HRT) – organizator takmičenja za izbor domaćeg predstavnika na tradicionalnoj evropskoj muzickoj manifestaciji.
HRT je saopštio i da će u zavisnosti od interesa javnosti i gledalaca naknadno doneti odluku o prenosu završne večeri Evrosonga, prenosi zagrebački „Jutarnji list“.
-Kao javni servis, HRT posebno vodi računa o tome da se sredstva troše na što efikasniji način. HRT ima u vidu tešku privrednu situaciju i vodi računa i o kritikama javnosti o finansijskoj opravdanosti nastupa – piše u saopštenju.
Ističe da, iako odluka možda neće naići na odobravanje dela gledalaca, HRT je u svetlu slabijih plasmana hrvatskih predstavnika na Evrosongu poslednjih godina, ipak, odlučio da napravi pauzu.
Iz HRT-a napominju da su odluku o privremenom neodlasku na Evrosong već ranije donele i neke druge evropske države, posebno one pogođene recesijom i krizom.

Povezana vest:  Još jedna ludost Miley Cyrus!