magnificoNovi album grupe Magnifico od 15.oktobra u prodaji

Novi album Magnifica sa muzikom iz filma „Montevideo bog te video“, u kome gostuje srpski vojni orkestar Stanislav Binicki izlazi 15. oktobra.
„Montevideo Bog te video“ je najgledaniji srpski film u poslednjih dvadeset godina, osvojio je brojne nagrade po svetskim, regionalnim i domaćim filmskim festivalima (Moskva, Peking, Riverside Films, Pula, Nis). Film i serija su doživeli veliki uspeh u Sloveniji i Hrvatskoj, a ocena filma na IMDB-u 7.7 predstavlja veliki uspeh reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića.
Autor soundtraka, slovenački muzičar, Manifico, doprineo je da filmska muzika bude aktivni učesnik koji nosi atmosferu udarnih balkanskih tema, kafana, svadbi i sahrana. Srpski vojni orkestar, Stanislav Binicki, daje eklektičan pečat melodijama koje se uspešno nose sa periodom koji film obraduje, kombinujuci šlagere tridesetih sa neizbežnim folk primesama.
Specijalna gošća albuma „Montevideo Bog te video“ (Menart Slovenija) je pevačica Luz Kasal. Poznata po melodiji koju je otpevala u filmskom hitu, Pedra Almodovara, „Visoke potpetice“, Kasal je prošle godine nagrađena latinskom Gremi nagradom za životno delo. U saradnji sa Magnificom, snimila je dve pesme za drugi deo filma. Na španski jezik ona je prepevala kafansku „Pukni zoro“, („Al viento“), a napisala je i stihove za pesmu „Madrugadas“ koja se takođe može čuti u filmu.
Magnifico početkom novembra kreće na koncertnu turneju po regionu.Prva dva koncerta na turneji „Magnifico Bog te video“, održaće se 1.i 2. novembra u Cankarevom domu u Ljubljani, gde će mu podršku pružiti vojni orkestar Stanislav Binicki.Veliki koncert u Beogradu predviđen je kada i premijera filma, „Montevideo vidimo se“.

Povezana vest:  U SUSRET NOVOM ALBUMU ONE DIRECTION MENART ŽELI DA OBRADUJE DIRECTIONERE POSEBNO SNIŽENOM CENOM JOŠ UVEK AKTUELNOG ALBUMA"MIDNIGHT MEMORIES"