kiril_dzajkovskiKiril Džajkovski preuzima MTV
Poznati makedonski muzičar Kiril Džajkovski predstaviće se publici regionalnog MTV-ja u emisiji TakeOver u petak 16. aprila sa početkom u 20:30h.
Kiril je počeo karijeru ranih 80-tih kad je s proslavljenim rediteljem Milčem Mančevskim osnovao jedan od prvih elektronskih bendova u Makedoniji, Bastion.
Nakon toga svirao je s jednim od najpoznatijih makedonskih bendova Leb i sol i s njima snimio dva albuma i nastupao na turneji po Balkanu i Europi.
Tokom devedesetih Kiril se seli u Australiju i počinje da eksperimentiše s mešanjem makedonske etno muzike s electro ritmovima. Rezultat je prvo Kirilovo solo izdanje, ‘Synthetic Theatre’, koje je dobilo veoma pozitivne kritike.
Nakon toga Kiril izdaje sledeći album ‘Homebound’ koji dobija izrazito dobre recenzije širom sveta, a hrvatsko izdanje časopisa Playboy proglašava ga najboljim albumom godine na prostoru bivše Jugoslavije.
Osim rada na projektima s elektronskom muzikom i svojih solo albuma, Kiril radi i muziku za film, televiziju i pozorište.
Velike svetske kompanije kao što su BMW, Mazda, Ford i Mastercard u svojim reklamnim kampanjama koristili njegovu muziku. Pisao je muziku za niz pozorišnih predstava i komponovao je i producirao soundtrack za nekoliko filmova Milča Mančevskog, kao i muziku za film ‘Velika voda’, reditelja Ive Trajkovog koji je bio zvanični makedonski kandidat za Oskara.
Povezana vest:  Selena Gomez: Brzo se zaljubljujem