Jump-credit PGL Armando GalloNOV ALBUM PETERA GABRIELA ‘AND I’LL SCRATCH YOURS’ U PRODAJI

Svetska pop legenda, Peter Gabriel koji će u Kombank Areni nastupiti 5. oktobra, objavio je nov album pod nazivom „AND I’ll SCRATCH YOURS.“
„Umesto da snimam originalne pesme, pomislio sam da bi bilo mnogo zabavnije napraviti nov projekat u kome umetnici komuniciraju jedni sa drugima i trampe pesme među sobom pod parolom – ti uzmi moju a ja ću tvoju u skladu sa naslovom – Počeškaj moja leđa – I ja ću počeškati tvoja.“ – izjavio je Peter Gabriel povodom novog albuma.
Nov album Petera Gabriela pod nazivom „AND I’LL SCRATCH YOURS’ objavljen je pre par dana. Album zaokružuje seriju razmenjivanja pesama u kojoj Gabriel i drugi izvođači menjaju pesme među sobom.
‘SCRATCH MY BACK’ je objavljen 2010 i sada izlazi ponovo ali u pratnji još jednog albuma „AND I’ll SCRATCH YOURS’. Iako ovaj nastavak kasni zbog snimanja i nastupa na turneji, Gabriel je oduševljen sa brojem izvođača koji su se odazvali projektu. Svaki umetnik je pesmu po izboru mogao da obradi na način na koji je želeo tako da se na albumu nalazi radikalno izmenjen originalni materijal, skoro do neprepoznatljivosti kao što je to slučaj sa obradom pesme Solsbury Hill koju je uradio Lou Reed ili Mother Of Violence koju je u futurističkoj verziji predstavio Brian Eno, koautor najnovijeg albuma Davida Bowiea „Heroes.“
U albumu su učestvovali i Arcade Fire (Games Without Frontiers), Elbow (Mercy Street), Regina Spektor (Blood Of Eden), David Byrne (I don’t Remember), Paul Simon (Biko) i dr.
‘AND I’LL SCRATCH YOURS’ je objavljen i kao samostalni CD ali i kao dupli u kompilaciji sa Scratch My Back’ albumom.

Povezana vest:  Taylor i Selena ponovo u svađi zbog momka

Kompletan album izgleda ovako:

I Don’t Remember David Byrne
Come Talk to Me Bon Iver
Blood of Eden Regina Spektor
Not One of Us Stephin Merritt
Shock the Monkey Joseph Arthur
Big Time Randy Newman
Games without Frontiers Arcade Fire
Mercy Street Elbow
Mother of Violence Brian Eno
Don’t Give Up Feist feat. Timber Timbre
Solsbury Hill Lou Reed
Biko Paul Simon

Povezana vest:  VentArtly dame preporučuju: Muzikom do dobrog raspoloženja

Nakon prošlogodišnjeg reizdanja albuma „So“ hvaljenog od publike i kritike, kao i više uspešnih nastupa po Severnoj Americi, Peter Gabriel spreman je da turneju „Back To Front“ donese i u Evropu. Gabriel će u Kombank Areni, 5. oktobra, nastupiti sa originalnom postavkom svog „So“ benda koji čine čarobnjak na basu Tony Levin, gitarista David Rhodes, klavijaturista David Sancious i bubnjar Manu Katche.
Na koncertu u Kombank Areni daće presek najboljih delova svoje karijere kao i izvesti sve pesme sa albuma „So“.
Ulaznice za koncert u Kombank Areni, 5. oktobra u prodaji su po cenama od 3500 do 5500 dinara i mogu se naći na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs
Peter Gabriel je engleski muzičar, pevač i tekstopisac koji se proslavio kao flautista i pevač u popularnom progresivnom rok bendu Genesis. Posle odlaska iz Genesisa 1975. godine, razvio je uspešnu solo karijeru objavivši sedam studijskih albuma, muziku za filmove „Birdy“, ‘The Last Temptation of Christ’ i ‘Rabbit Proof Fence’ kao i kompilacije i albume uživo.
Njegova obilna muzička karijera nagrađena je sa više Grammy priznanja a odgovoran je i za osnivanje svetskog WOMAD festivala. Za vreme svoje karijere osvojio je 3 Brit Awards, 6 Grammya i 13 MTV nagrada za najbolje video spotove. Na 57. godišnjoj BMI (Broadcast Music, Inc) ceremoniji u Londonu nagrađen je priznanjem za uticaj na generacije muzičkih umetnika. Dobitnik je i Polar Music Prize 2009. godine a 2010.g. je kao član Genesisa ušao u Rock and Roll Hall of Fame.

Povezana vest:  Rokeri pevaju za Natašu na Heart Rock Festu