29-BJF-logo29. Beogradski džez festival od 24. do 28.oktobra

Pod sloganom „Sva lica džeza“ ovogodišnji 29.Beogradski džez festival koji će se održati od 24. do 28. oktobra u Domu omladine i Sava Centru predstaviće velikane savremene džez scene na 15 koncerata.
Kako je najavio organizator festivala DOB, uprkos krizi, 29.Beogradski džez festival trajaće dan duže a cene ulaznica će ostati pristupačne.
Pripremljen je i poseban paket ulaznica za đake koji će i najatraktivniji program otvaranja u Sava Centru pratiti za samo 100 dinara.
Na svečanom otvaranju Džez festivala u Sava Centru, 24. oktobra, prvi put će nastupiti jedna od najvećih umetnica svetskog džeza Kasandra Vilson.
Svetska vokalna džez diva, dobitnica dva Gremija i brojnih titula za pevačicu godine, Vilson dolazi sa specijalnim programom „Harriet Tubman & Cašandra Wilson present Black Sun“, velikim hitom evropske koncertne jeseni.
Projekat je inspirisan misijom Harijet Tabmen, legendarne Afroameričke aktivistkinje iz vremena Građanskog rata, oživljavajući borbu za prava Afroamerikanaca u današnjem društvenom kontekstu.
Prve festivalske večeri, Beogradski džez festival će se priključiti proslavi 65. rođendana Big Benda RTS-a koji će na koncertu povodom jubileja nastupiti sa specijalnim gostom orkestra, jednim od najboljih evropskih trubača, kompozitora i aranžera Bertom Jorisom.
Na 29. Beogradskom džez festivalu biće 15 koncerata najaktuelnijih džez umetnika iz SAD, Evrope i Srbije. Osim programa svečanog otvaranja 24.oktobra u Sava Centru, svi ostali koncerti održaće se u Domu omladine.

Povezana vest:  Novi album i turneja Blek Krous