BG StorytellingPočeo sa radom BG Storytelling Club „Rec i glas“

U „Leila Records and Books“ (Kralja Petra 41), u saradnji sa izdavačkom kućom „Metaphysica“, večeras je otpočeo sa radom BG Storytelling Club „Reč i glas“.
Klub je osnovan sa ciljem da neguje umetnost usmenog pripovedanja. Svakog četvrtka, uz autorske pripovedačke večeri i radionice, klub će organizovati diskusije i tematske večeri.
Pripovedač i autor programa, Milica Krković, svojim glasom je provela prisutne kroz bajkovit i insiprativan život Helene Petrovne Blavacke. U tome je imala svesrdnu pomoć muzičara Dahnura, koji je na narodnim instrumentima Indije muzički oslikao Helenina putešestvija kroz Indiju i iluzioniste Džordža Dajmonda, koji je svojom magijom dočarao Helenin susret sa magičnim Njujorkom i Amerikom.
Storytelling, tj. umetnost pripovedanja, jeste prenošenje događaja pomoću reči, slike i glasa, uz improvizaciju i upotrebu literarnih ukrasa i literarnog postupka.
Klub je nastao po uzoru na slične klubove u svetu, kao što su Crick-Crack Club u Londonu, The Scotish Storytelling centre u Edinburgu, njujorški The Moth i dr.

Povezana vest:  Za koncert Cetinskog pušten u prodaju i nivo 400