bajaga mtvĐurđevdan u Kragujevcu uz Bajagu, Divljana, Masima Savića

 

Grupa „Bajaga i instruktori“, Vlada Divljan, Vlado Georgiev, Masimo Savić i Lena Kovačević nastupice na Đurdevdanskom muzičkom festivalu koji će biti održan od 6. do 8. maja u Kragujevcu.

Kako je danas saopštila promoterska kuća „Long plej“, festival će 6. maja otvoriti Lena Kovačević, kojoj je nedavno izašao džez-pop debi album „Dobar dan za pevanje“ u izdanju PGP-RTS-a. Posle nje, na trgu ispred Skupštine grada Kragujevca nastupiće Vlado Georgiev.

Povezana vest:  Britanska pevačica Emi Vajnhaus se vratila muzici

Za sledeći dan najavljeni su dva velika imena srpske i jugoslovenske pop-rok muzike – Vlada Divljan u pratnji grupe „Nevladina organizacija“ i „Bajaga i instuktori“, bend koji je i dalje na slavljeničkoj turneji povodom 25 godina rada i objavljivanja debi albuma „Pozitivna geografija“ (1984).

Poslednjeg, trećeg dana, festival će zatvoriti gost iz Hrvatske, Masimo Savić, a iste večeri nastupiće dva benda iz Kragujevca: metalci „Darkšajns“ (Darkshines) i gotičari „Stars inc“.

Povezana vest:  „Sweet Child of Belgrade“ digao na noge čitavu Arenu, slučajni prolaznici na žurci GN’R posle koncerta!

Đurdevdanski muzički festival organizuje Dom omladine Kragujevac od 2007. godine, u okviru obelezavanja Dana grada Kragujevca.

Do sada su na ovoj manifestaciji nastupali „Van Gog“, Zdravko Čolić, Goran Bregović, Sergej Ćetković, „Osvajači“, Jelena Tomašević i drugi.

Izvršni producent je Dom omladine Kragujevac, uz pokroviteljstvo Skupštine grada Kragujevca i sponzora. Za tehnicku produkciju je zadužena beogradska firma „Megaton“, a organizacioni partner je „Long plej“.

Povezana vest:  Eros Ramacoti održao koncert za pamćenje u Beogradu