mmassive_attackMasiv atak 25. juna na Bekspirijensu u Beogradskoj areni

 

Britanska trip-hop grupa „Masiv atak“ (Massive Attack), koja je 2006. godine zakazala pa otkazala koncert u glavnom gradu Srbije, nastupiće 25. juna u Beogradskoj areni, u sklopu manifestacije „Bekspirijens“ (Beck’sperience).

Kako su danas saopštili organizatori „Bekspirijensa“, duet „Masiv atak“ dolazi u Beograd u sklopu velike turneje na kojoj promoviše album „Heligoland“ (2010), objavljen nakon sedmogodišnje diskografske pauze.

Povezana vest:  Hladno pivo večeras u Zagrebu započinje turneju

„Masiv atak“ je devedesetih godina bio pionir u kombinovanju hip-hop ritmova, soul elemenata, dab tehnike i semplova, i smatra se da je uticao na grupe i izvođače kao što su „Portished“ (Portishead) i Triki (Tricky).

Ovaj grupa iz Bristola osnovana je 1988. godine, iza sebe ima pet studijskih albuma, od kojih su „Blue Lines“ (1991), Protection“ (1994) i naročito „Mežanine“ (1998) bili bestseleri u Velikoj Britaniji, drugim zemljama Evropske unije, Kanadi i Australiji.

Povezana vest:  WHO SEE I MIKI SOLUS PREMIJRNO PRIKAZUJU NOVE SPOTOVE NA MTV KANALU

Najveći hit „Masiv ataka“ je pesma „Teardrop“ (1998), prepoznatljiva po vokalu Elizabet Frejzer (Elisabeth Fraser), članice grupe „Kokto tvins“ (Cocteau Twins).

Grupa „Masiv atak“ je trebalo da nastupi 11. juna 2006. godine u hali „Pionir“, ali je otkazala gostovanje nakon što je taj prostor morao biti ustupljen za turnir Košarkaškog saveza Srbije, a organizator nije uspeo da nađe drugu slobodnu salu u kojoj bi se mogla instalirati komplikovana laserska tehnika.

Povezana vest:  Veliki solistički koncert Nede Ukraden 10. novembra u mts dvorani

Promotivne ulaznice za deveti „Bekspirijens“, na kojem će svirati „Masiv atak“, biće u prodaji od 19. aprila preko sajta „Gigstiks“ po ceni od 1.690 dinara. Tiraž tih ulaznica je ograničen.

Redovne cene ulaznica iznosičhe 2.190 dinara za parter, 2.690 dinara za donje tribine i 5.990 dinara za lože.