OK WORLD 1Mikser House i Multikultivator predstavljaju „OK World“ Bugija Veseltofta

Čuveni norveški džez muzičar, Bugi Veseltoft (Bugge Wesseltoft), dobro poznat beogradskoj publici, predstaviće svoj aktuelni projekat „OK World“ 6. novembra 2013. „OK World“ okuplja šest vrhunskih muzičara sa tri kontinenta, a koji je zbog zauzetosti muzičara ove godine dostupan za samo 5 nastupa. Jedan od njih dogodiće se upravo u Beogradu, u prostoru Mikser House-a (Karađorđeva 46).
„OK World“ je internacionalni muzički projekat iza kojeg stoje norveški džez pijanista Bugi Veseltoft, multiinstrumentalista iz Velike Britanije indijskog porekla Šri Sriram (Shri Sriram) i Oslo World Music Festival. „OK World“ nije običan bend. Bugi i njegov prijatelj Šri okupili su najbolje muzičare sa kojima su sarađivali tokom godina provedenih na turnejama širom sveta.
„OK World“, pored ove dvojice sjajnih muzičara čine još i Khaled Yassine (Liban, udaraljke), Amade Cossa (Mozambik, udaraljke), Vivek Rajagopalan (Indija, udaraljke), Josemi Carmona (flamenko gitara, Španija).
„Počelo je kao eksperiment, ali je već dostiglo tačku u kojoj muzičari ne moraju da gledaju jedni druge na sceni zarad koordinacije“, kaže Jasin (Khaled Yassine).
„Situacija na bini je kao da se znamo već godinama… u potpunosti smo ‚kliknuli’ i uspostavili sjajnu komunikaciju.“ (Šri)
Članovi benda „OK World“ odlučili su da najpre nastupe u zamljama iz kojih potiču, a da tek nakon toga ovaj program bude dostupan svima. Nakon što svojim nastupom svečano otvore 20. izdanje Oslo World Music Festivala, 29. oktobra, „OK World“ nastupna najpre u Kelnu, a zatim u Beogradu u Mikser House-u, 6. novembra.
„Stvaramo muziku koja je dodatni inspirisana gradom u kojem nastupamo, njegovom istorijom, duhom, ljudima i senzibilitetom, kako bismo publici predstavili jedinstven i neponovljiv program“ (Jasin)
„OK World“ je eklektičan muzički projekat i nije definisan određenim muzičkim stilom. „Koncert počinje jednostavnim muzičkim skicama, a ostalo je improvizacija. Kada smo na bini sve je u našem međusobnom odnosu i komunikaciji koji čine da te grube skice pretvroimo u sjajnu sliku. Čućete džez i bitove elektronske muzike, elemente klasične muzike Indije, arapsku darabuku i afričke bubnjeve… kao u svakom dobro spremljenom obroku, ne osećate pojedinačne sastojak već ukus koji nastaje njihovom kombinacijom“. (Šri)
Karte za koncert „OK World“-a, koji se održava 6. novembra u Mikser House-u, se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 750 dinara, dok će njihova cena na ulazu biti 950.

Povezana vest:  LETZ ZEP OBEĆAVAJU SPEKTAKULARAN KONCERT U BEOGRADU