frenkie9FRENKIE DOBITNIK MTV BEST ADRIA ACT NAGRADE

Frenkie je ovogodišnji dobitnik MTV Best Adria Act nagrade! Poznati reper je dobio najveći broj glasova u proteklih šest nedelja na sajt mtvema.com, gde su fanovi širom sveta online glasali za svoje omiljene domaće izvođače i pomogli im da osiguraju mesto u sledećem krutu takmičenja za MTV EMA Worldwide Act nagradu na „2013 MTV EMA.“
Prenos uživo dodele evropskih MTV muzičkih nagrada možete da pratite na MTV kanalu u nedelju, 10. novembra, u 21:00 iz arene Ziggo Dome u Amsterdamu. Sponzor prenosa je Raiffeisen banka.
„Šta drugo da kažem nego HVALA! Hvala svim mojim kolegama koji su me podržali, a posebno mojoj dragoj publici od Makedonije, preko Srbije, Hrvatske, Slovenije i naravno BiH. Bez vas ovo ne bi bilo moguće i ovo je naša pobeda! Amsterdame, eto nas!“ izjavio je povodom pobede oduševljeni Frenkie.
Od danas će se Frenkie boriti protiv drugih pobednika iz cele Istočne Evrope za priliku da bude jedan od 10 finalista koji će ući u kategoriju Worldwide Act – kategoriju koja slavi svu raznolikost MTV muzike, promovišući izvrsne izvođače iz celog sveta.
Počev od danas, 25. oktobra, pa do četvrtka 31. oktobra, fanovi će moći da glasaju za svog omiljenog regionalnog izvođača na www.mtvema.com. Predstavnik Istočne Evrope biće proglašen 1. novembra, zajedno s drugim regionalnim pobednicima iz Severne Evrope, Srednje Evrope, Južne Evrope, Jugoistočne Azije/Kontinentalne Kine/Hong Konga/Tajvana, Japana/Koreje, Australije/Novog Zelanda, Južne Amerike, Severne Amerike i Afrike/Indije/Bliskog istoka. Potom će se nominovani izvođači, predstavnici ovih 10 regija, boriti za glasove u Worldwide Act kategoriji, a pobednik će biti proglašen na svečanosti dodele u Amsterdamu.
Ove godine se 186 najatraktivnijih muzičkih izvođača iz svih krajeva sveta nadmetalo za nagradu lokalnih pobednika, a svi ovi izvođači najrazličitijih žanrova, iz više od 150 gradova i 50 država, bili su nominovani kao deo MTV EMA Worldwide Act procesa.
„Kategorija Worldwide Act jasan je primer evolucije MTV EMA od panevropski fokusiranog showa do svetskog izbora najaktuelnije muzike na svetu. To je način da uključimo fanove sa svih strana sveta, da se čuje i njihov glas, jer oni imaju bitan uticaj na smer ove dodele“, rekao je Bruce Gillmer, izvršni potpredsednik odeljenja Talent and Music Programming/Events, u kompaniji Viacom International Media Networks (VIMN), i dodao: „MTV EMA donosi najveće i najbolje međunarodne i regionalne superzvezde i radujemo se što ćemo ove godine sav taj talenat proslaviti u Amsterdamu.“
Miley Cyrus, Robin Thicke, Snoop Dogg, Afrojack, Imagine Dragons, The Killers i Katy Perry nastupiće na dodeli „2013 MTV EMA“, a tu će biti i zvanični MC dodele Redfoo iz dua LMFAO, voditeljka u backstage-u Ariana Grande i specijalan gost Ron Burgundy iz filma Anchorman 2 (Will Ferrell). Potvrđeno je i da će prezenteri biti Iggy Azalea, Ellie Goulding, Carice van Houten i Colton Haynes, a imena ostalih prezentera i izvođača bi će objavljena tokom narednih dana.
„MTV EMA“, MTV-jeva globalna proslava najvećih muzičkih zvezda, slavi izvođače sa svih strana sveta i svih žanrova. Ova svečanost spaja sve muzičke fanove u jedinstveno iskustvo, a ljubitelji muzike širom sveta mogu da glasaju za sve EMA kategorije na stranici www.mtvema.com.
Glasanje za EMA kategorije bi će otvoreno do 23:59 u petak, 8. novembra 2013.

Povezana vest:  Converse Rubber Tracks poklanja Novosađanima: Besplatna muzička radionica "Snimanje električne i bas gitare u studiju"