ilmaX FACTOR 2013

Nove zvezde su rođene!

Konačno je počeo naš „X faktor“. Novi srcelomac, naslednik Zdravka Čolića, crnogorski multipraktik i devojka koja je dobila drugu šansu od publike, samo su neki od momenata koji su obeležili prvu epizodu najvećeg pevačkog šou programa na svetu.
Iako su mnogi strepeli od toga da li će žiri koji je izabran odgovoriti izazovu, sada su sve sumnje odagnane. Oni su fantastični. Šou je sve vreme držao pažnju i zarazio gledaoce koji su masovno komentarisali program putem društvenih mreža.
Aleksa Perović (17) iz Kraljeva odmah je privukao pažnju žirija svojim simpatičnim fizičkim izgledom, ali i emotivnim izvođenjem pesme koju inače interpretira Sergej Ćetković. Pri tom, on se pokazao i kao srcelomac jer je odmah na audiciji smuvao takmičarku koja je takođe prošla u drugi krug.
Nakon što je otpevao, Emina je rekla: „Znači, istopiću se kao Sneško Belić. Vidim da ćeš slomiti mnoga srca. Imaš šansu da budeš velika, velika zvezda, ne samo u Srbiji, već i u regionu“. A dok ga je Kristina Kovač zafrkavala zbog karmina na bradi, Željko je rekao da se kod njega nazire „X faktor“, a da li ga ima to će pokazati naredna runda. Kiki je nadomestio kako nam nedostaju pravi pop pevači i da bi on mogao da popuni to upražnjeno mesto. „Mislim da će od tebe biti svašta“, završio je Kiki, dok je Kristina dodala da „iako je matora, da će se pridružiti krugu šiparica koje su ustreptale ovom prilikom“ nakon čega je dala prolaz izgovaranjem reči „Da“.
Nastup „multimedijalnog umetnika“, kako je sebe predstavio Slavko Kalezić (24) iz Podgorice zaista nikog od članova žirija nije ostavio na stolici mirnog. Prva je ustala Kristina koja je ludo zaigrala uz neobičan ples mladog crnogorca koji je po profesiji glumac. Odmah zatim je zaigrala i Emina, dok su muški članovi žirija iako zaraženi ovim plesom, samo cupkali na stolicama. Emina mu je zamerila na čudnom pogledu. „Zašto gledaš kao da ćeš da me ubiješ“? Ali joj je Kristina otkrila da je ona taj utisak stekla zbog njegovih gustih obrva. „Oduševio si me plesom. Ali najbolje od svega je što uz to ide sočan, puterast, RnB glas“, dodala je Kristina., a Željko se pridružio komplimentima: „Bio si dobar. I mene si ubedio. Znaš kako mi muškarci reagujemo kad vidimo nekog drugog muškarca da igra. Šta bre onaj tamo, kao, nešto igra. Ali ti svaka čast.“ Međutim nakon što je skrenuo pogled i pažnju kada mu je Emina namignula, Željko je to prekorio uz obrazloženje da ga ne gleda dok mu on priča „životno važne stvari“ i odlučio da mu kaže NE. Ipak, ostali članovi žirija su odlučili da Slavko prođe u dalji krug takmičenja.
Prelepa Beograđanka Hristina Vuković (21) ostavila je takođe veoma pozitivan utisak na žiri svojom interpretacijom i čednim izgledom.
A onda je na scenu stupio Petar Jojić (16) sa nadimkom Perčoli. On je pesmu „Ti živiš u oblacima mala“ otpevao i scenski izveo ama baš kao da je Zdravko Čolić u mlađim danima. To su mu pomalo i zamerili članovi žirija jer je potrebno i da iskaže svoj identitet. Emina mu je najviše zamerila to što nije ostvario kontakt sa njom dok se ona uvijala uz taktove ove pesme. „Sve vreme ti mašem i igram, u sredini sam iksa, a ti me nijednom nisi pogledao. Vrtiš se levo desno, ja ovako, ovako, a ti opet ništa. Ti me uopšte nisi primetio, čoveče. Zato ću ti reći NE“. Nije popustila, iako je takmičar pokušao da je oraspoloži činjenicom da je glasao za nju na „eurosongu“. Međutim ostali članovi žirija su ipak pustili Čolu 2 u dalje takmienje. Dok je komentarisao njegovo pevanje, Željko je imitirao Kristinu Kovač i njen način izlaganja na šta je publika prasnula u smeh. A i Kristina. Kada je Petar poljubio ruku Emini Jahović Sandal i ona je onda otopila svoje ledeno srce i pustila ga dalje.
Takmičarka iz Hrvatske Irma Dragićević ostaće upamćena kao jedina takmičarka tokom ove epizode koja je na nagovor publike dobila drugu šansu kod žirija. Njima se nije dopala pesma Bijonse koju je otpevala. Rekli su da je predosadna. Međutim, kada se vratila na scenu nakon tri NE i otpevala pesmu Majkl Džeksona, svi su joj dali DA i ona je prošla u dalji krug takmičenja.
Pevački duo Ana i Luka uspeo je da pomeri publiku i žiri svojom interesantnim nastupom. Oni inače pevaju na ulicama glavnog grada, ali sada će dobiti šansu da postanu velike zvezde. Oni su napomenuli da ih veže samo muzika, a da nisu u emotivnoj vezi.
I na posletku, besprekornim i zrelim pevanjem veoma teške numere koju je nekada pevala Zorica Kondžo, suze u očima svih izazvala je trinaestogodišnja Ilma Karahmet iz Bosne i Hercegovine. Svi članovi žirija su ustali, a Željko je došao ispred nje, poklonio se i poljubio joj ruku u znak poštovanja. Publika je uzvikivala „Hoćemo još“ i tapšala neprekidno ceo minut. „Zvezda je rođena“ uzviknuli su. „Ovo nije X faktor, ovo je 100 puta X faktor. Sa 13 godina, ovo je najbolje što sam čuo u životu!“, rekao je Joksimović i dodao „Ovo je čudo!“

Povezana vest:  MUZIČKA SENZACIJA GODINE MIA DIMŠIĆ IMA PRVI ALBUM "ŽIVOT NIJE SIV"!

Sledeća epizoda je u utorak 5. novembra u 21:15 na TV Pink.