Nisville2011-ilustracija1

Četiri dana Nišvila – 1.500 dinara

Od petka, 1. novembra, četvorodnevni kompleti za glavni program Nišville jazz festivala 2014 – u skladu sa dinamikom pretprodaje – prodavaće se po novoj višoj ceni od 1.500 dinara – saopštavaju iz direkcija festivala.
-Nišville je ovih dana bio zatrpan pozivima uznemirenih kupaca komplete po početnoj promo ceni od 1.000 dinara, uznemirenih izjavama gradonačelnika i predsednika Skupštine Niša, o neophodnosti skraćenja kulturnih manifestacija u Nišu – kaže direktor Nišvila Ivan Blagojević. Skraćivanje festivala bilo bi, nastavlja on, krajnje nekorektono prema posetiocima koji su još pre dva meseca kupili četvorodnevne karte za Nišville 2014 i to u godini kada festival obeležava 20. izdanje i svim silama se trudi da obezbedi drugu polovinu budžeta i pokrije gubitke nastale dvogodišnjim nerazumevanjem Ministarstva kulture Srbije.
Direktora festivala je naročito pogodila izjava gradonačelnika da festivali gotovo ništa ne doprinose budžetu Grada Niša:
-Celokupan deo budžeta Nišvila koji obezbeđuje grad, vraća se Nišu kroz direktno ili indirektno oporezivanje svih onih koji dodatno prihoduju tokom festivala, a doprinos imidžu grada je nemerljiv, zaključuje Ivan Blagojević.
Nišville 2014 održaće se od 14. do 17. avgusta, a organizatori su u međuvremenu najavili učešće prvog headlinera – sastava koji predvodi prva dama brazilskog džeza Tania Maria i to prve večeri festivala.

Povezana vest:  Psajov "Gangnam Style" milijardu puta pogledan na Jutjubu