crvena_jabuka_SCCrvena jabuka oduševila prepun Sava centar

 

Sava centar je u petak uveče bio prepun obožavalaca sarajevske grupe „Crvena jabuka“, koja je, predvodjena Draženom Žerićem – Žerom, održala koncert, obeležavajući 25  godina od osnivanja.

Frontmen grupe, popularni Sarajlija Žera se na bini pojavio u dobro poznatom stilu – bele farmerke i crvene starke i krenuo sa najvećim hitovima koji se nalaze i na nedavno objavljenoj Antologiji „Crvene Jabuke“ – „Da nije ljubavi“. Publika, koju su pretežno činili tinejdžeri, koji su o „Crvenoj jabuci“ verovatno slušali od svoji roditelja, imala je priliku da čuje njihovu retrospektivu  iz osamdesetih godina.  Redjale su se „Dirlije“, „Bježi kiso s prozora“, „S tvojih usana“, „Tugo nesrećo“, „Moje najmilije“, „Volio bih da si tu“, „Ima nešto od srca do srca“, „Nekako s proljeća“…

Povezana vest:  Džo Koker, Fejtles, Senšejšn u Areni

crvena_jabuka_SC_2Jugosnostalgično je zazvučalo njegovo izvodjenje poznatog hita Zdravka Čolića „April u Beogradu“ koji je Jabuka otpevala uz pomoć Dečjeg beogradskog hora, uz čiju podršku su potom izveli i „Miljacku“. Žera je otvarajući koncert imao i podršku grupe novosadskih mladića. Za ovaj jubilarni koncert pripremljena je i specijalna scenografija i scenski efekti uz vrhunsko ozvučenje i rasvetu. „Crvena jabuka“ je osnovana 1985. godine i mada su stalno menjali članove imali su velike uspehe na prostorima bivše Jugoslavije do današnjeg dana. Bend je proslavu jubileja počeo u decembru prošle godine koncertom u punoj dvorani „Zetra“ u rodnom gradu.

Povezana vest:  Behind The Music: Miranda Lambert

Ukoliko ste propustili nastup Crvene jabuke pogledajte OVDE i osetite atmosferu koja je vladala salom.