RTS_LOGOAprilski koncerti ansambala RTS-a
Ansambli Muzičke produkcije Radio televizije Srbije održaće do kraja meseca tri koncerta: sutra u Kolarčevoj zadužbini Big bend orkestar održaće latino džez koncert, narednog vikenda je Filmski vremeplov Dečjih horova RTS-a a na kraju meseca 28. aprila Mocartov „Rekvijem“ u izvođenju Hora i Simfonijskog orkestra RTS-a.
Kako je najavila Muzička produkcija RTS-a, Big bend RTS-a održaće u nedelju uveče koncert pod nazivom „Latin Passion“ na kome će publiku voditi kroz poznate ritmove Latinske Amerike, uz nezaboravne melodije Antonija Karlosa Žobima. Na programu su i domaće kompozicije inspirisane latino muzičkom tradicijom, džez improvizacije koje će sa Big bendom izvesti solistinja vokalna umetnica Lena Kovačević pod dirigentskom palicom Ivana Ilića.
Koncert Filmski vremeplov dečjih horova održaće se u subotu, 24. aprila u podne u sali Ustanove kulture Vuk Karadžić. Male pevače pratiće članovi Big benda RTS sa dirigentom Ilićem. Filmski vremeplov obuhvatiće muziku iz filmova za sva vremena i sve generacije, kao što su „Uspavana lepotica”, “Čarobnjak iz Oza”, “Maza i Lunja”, “Meri Popins”, “Mačke iz visokog društva”, “Srednjoškolski mjuzikl”, “Priča o igračkama”, “Lovac na jelene” i muzika iz popularnog “Sivog doma”. Solista na koncertu je Lena Kovačević, a najavljeni su i gosti iznenađenja. Dečje horove pripremile su Nevena Ivanović i Snežana Despotović.
Hor i Simfonijski orkestar RTS-a u Kolarčevoj zadužbini 28.aprila pod dirigentskom upravom našeg najstarijeg dirigenta, maestra Mladena Jagušta,  izvešće čuveni „Rekvijem“ Volfganga Amadeusa Mocarta (1756-1791), delo u koje je genijalni austrijski kompozitor uneo poslednje atome životne energije i propevavao njegove dovršene delove do nekoliko sati pred smrt. Kao solisti nastupiće Jasmina Trumbetaš Petrović, Nataša Jović Trivić, Dejan Maksimović i Miodrag Mika Todorović.
Povezana vest:  Bend "Whitesnake" sutra u Hali pionir