sava mala bandSavamala tribute band festival 6. i 7. decembra u Mikser Houseu

Pod etiketom „Savamala creative district“, Mikser u saradnji sa MEM-om iz Beograda, pokreće novu muzičku platformu početkom decembra koja se bavi nedovoljno istraženim i prepoznatim fenomenom cover ili tribute bendova, kao značajnim katalizatorima savremene muzičke scene. U kojoj meri su tribute bendovi zaslužni za edukaciju publike, pogotovu ako govorimo njihovim interpretacijama originalnih postava koje su prestale da postoje, ili u kojoj meri je odsustvo autorskog rukopisa dalo za pravo kritičarima ovih bendova da ih tretiraju kao muzički format bez ikakve specifične težine, biće reči na tribini koja će okupiti značajna imena naše muzičke scene, a koja će se održati 6. decembra u Mikser House-u.
Prvog dana festivala, publici će biti predstavljen program domaćih bendova koji po epohama obrađuju „Bijelo dugme“, „Azru“ i „EKV“, a drugog dana festivala biće će nastupiti bendovi koji obrađuju opus „Doors-a“, „Billy Idol-a“, „Guns N’ Roses“ i „Prodigy“.
Karte za „Savamala tribute band festival“ se mogu kupiti na svim prodajnim mestima „Eventima“. Cena karata u pretprodaji je 300 dinara za jedan dan, odnosno 500 dinara za oba dana festivala.

Povezana vest:  Pit Doherti uhapšen zbog droge