david-guettaDavid Guetta napisao pesmu za kampanju UN

Svetski poznati Di-džej David Guetta napisao je pesmu „One Voice“ (Jedan glas) za najnoviju kampanju humanitarne pomoći Ujedinjenih nacija – „Svetu je potrebno više“ (The World Needs More).
Četrdesetšestogodišnji francuski producent se nada da će pesma podstaći poklonike njegove muzike, ali i druge da daju novac za humanitarne projekte širom sveta.
-Ovo je veliki zaokret za mene – priznao je Guetta u izjavi za AP, navodeći da će pesmu „One Voice“ izvoditi pevač Miki Eko.
-Nikada ranije nisam imao pesme s ovakvom temom. To je krupna promene za mene, ne samo u pogledu stihova već i same muzike. Velika promena u odnosu na hit Sexy Bitch -,objasnio je on, dodajući da pokušava da učini nešto značajnije, nešto što će pokazati da je sazreo.
Popularni Di-džej će večeras projektovati video za „One Voice“ na zgradu UN u Njujorku, a u tome će mu asistirati generalni sekretar svetske organizacije Ban Ki-mun.
Svi koji budu želeli da se pridruže humanitarnoj kampanji UN moći će da doniraju jedan dolar putem tvitera dodavanjem jedne reči na rečenicu „Svetu je potrebno više…“
Guetta je dovršio rečenicu s reči „ljubav“. Među najčešćim rečima s kojima su se darodavci priključili akciji su „inkluzija“, „obrazovanje“, „snovi“ i „ovlašćenja“.
Novac prikupljen kampanjom biće prevashodno namenjen Filipinima za postradale u tajfunu, ali i drugim zemljama i područjima u svetu, poput Sirije.
-Ljudi nisu svesni koliko UN daje hrane ljudima koji su gladni i vode ljudima kojima je ona potrebna da bi preživeli, i koliko jednostavno pomaže ljudima u kriznim prodručjima širom sveta – kazao je Guetta, dodajući da što se više informisao o humanitarnim akcijama UN to je više želeo da pomogne.

Povezana vest:  Nepoznate slike Bitlsa i Stonsa na izložbi