taylor swift nagrada sad 2013

Trijumf Taylor Swift na dodeli Američkih muzičkih nagrada, 1D najbolji pop rok album

Kantri pop pevačica Taylor Swift bila je zvezda sinoćnje dodele Američkih muzičkih nagrada – koje daju isključivo fanovi, odnevši kući četiri trofeja uključujući i glavni za umetnika godine. Swift (23) je „porazila“ Justin Timberlak, Rihanu, Bruno Marsa i dvojac Maklmor i Rajan Luis u kategoriji umetnik godine, osvojivši nagradu treći put čime je postala muzičar sa najviše pobeda u ovoj kategoriji.
Swift je takođe i omiljena pop/rok pevačica, omiljena kantri pevačica i dobitnik nagrade za kantri album „Red“ na kome peva o ljubavi i slomljenim srcima.
-Ovo znači da ako ste glasali da su i vaša srca bila slomljena na isti način, da ste se zaljubljivali na isti način, da ste bili srećni na isti način. A ako slušate ovo, onda se razumemo i zajedno smo u ovome – rekla je Swiftova, ostavši bez daha, prilikom uručenja poslednje nagrade.
Timberlak (32), koji se na muzičku scenu vratio posle pet godina pauze sa albumom „The 20/20 Experience“ bio je nominovan u pet kategorija a osvojio je tri nagrade uključujući omiljeni pop/rok muzičar.
Dvojac Maklmor i Rajan Luis koji su imali šest nominacija, otišli su kući sa dve uključujući nagradu za najboljeg rep/hiphop umetnika a u svom govoru dotakli su se društvenih problema u SAD.
-Želim da odam priznanje Trejvonu Martinu i stotinama dece koja svake godine umru zbog rasnog profilisanja…vreme je da se pobrinemo za mlade i izborimo sa rasizmom i zakonima koji ga štite – rekao je Maklmor.
Martin, nenaoružani crni tinejdžer, ubijen je na Floridi 2012.Sud je ove godine oslobodio Džordža Cimermana, koji je belog i hispano porekla, optužbe za ubistvo. Nominovane i pobednike Američkih muzičkih nagrada biraju obožavaoci koji glasaju preko interneta i Tvitera a nagrade se dodeljuju na ceremoniji u Nokia teatru u Los Anđelesu.
Britanski bend „One Direction“ dobili su nagradu za najbolji pop/rok album „Take Me Home“ i omiljenu pop/rok grupu.

Povezana vest:  Koncerti Nine Badrić u Subotici, Nišu i Beogradu

one direction sad 2013
Nagrade su dobili i kantri pevač Luk Brajan, švedski didžej Avici i latino pevač Mark Entoni.
Pevačici Rijani uručena je prva nagrada Ikona koju je politički satiričar Bil Maher predstavio kao „glas 21. veka“. Rijana je nagradu dala svojoj majci koja je u emotivnom govoru ishvalila svoju ćerku.
Na dodeli nagrada pored Rijane koja je proglašena i za omiljenu soul/arenbi pevačicu, nastupili su i Keti Peri, Ledy Gaga, Miley Cirus, Kristina Agilera.
Odsustvo prošlogodišnjeg pobednika Justin Bieber bilo je uočljivo, naročito što ove godine nije dobio nijednu nominaciju.

Povezana vest:  Željko Vasić dobio nagradu "POP PEVAČ GODINE"