Misko kod MarijeKONCERT TRIJA MIŠKA PLAVOG I LENE KOVAČEVIĆ U MIKSER HOUSEU

Jedan od najboljih koncerata u Mikser Houseu prethodne sezone, po komentarima publike, bio je svakako nastup Trija Miška Plavog. Zbog toga Miško Plavi, Vasil Hadžimanov i Srđan Dunkić – Johnny, nastupaju ponovo 28. decembra u Savamali. Ovo je prvi Miškov koncert posle velike japanske turneje, a specijalni gost benda biće poznata džez pevačica Lena Kovačević. Karte za koncert u pretprodaji koštaju 500 dinara, a mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.
Ovo nije prvi put da četvoro muzičara nastupaju zajedno. Na Nišvill-u 2011, u veoma jakoj međunarodnoj konkurenciji njihov nastup nezvanično je proglašen za jedan od najboljih koncerata festivala.
Milivoje Petrović (Miško Plavi) je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, idr. Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je odžao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.
Miško Plavi se nedavno vratio sa turneje po Japanu gde je nastupao sa najboljim mladim klasičnim muzičarima na nekoliko koncerata, između ostalih u Srpskoj ambasadi i Senagawa teatru u Tokiju. Pored nastupa u glavnom gradu Japana, Miško je nastupio i u Osaki, Fukuoki, Hirošimi i drugim gradovima. Ovo je bila njegova 13. turneja u Japanu.
Vasil Hadžimanov je prepoznatljiv kao predvodnik VH band-a, vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima, a angažovan je i kao stalni klavijaturista grupe Darkwood Dub. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison-a, Rodney Holmes-a, David Binney-a, Danny Sedownick-a, itd.
Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Bivsi je član VH band-a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama (Bata Kovač, K2, Zana, Đorđe David, Dragoljub Đuričić, Fuzzbox). U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powell-om na njegovoj evropskoj turneji.
Lena Kovačević je diplomira džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Studirala je u klasi eminentnih evropskih profesora. Snimala je, nastupala i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo sarađujući sa kolegama iz Srbije i regiona. U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa jednim od najboljih džez orkestara – Kraljevskim holandskim orkestrom. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste John-a Clayton-a (Dianne Krall, Nina Simone), uz Nigel Kennedy Quintet i Al Di Meola Band. U Beogradu 2009. godine, izdaje svoj prvi autorski album Dobar dan za pevanje (PGP RTS). Album je inspirisan džez i pop muzikom, kao i neprevazidjenim, dragim, zvukom Balkana. U najavi su promocija i koncerti povodom Leninog drugog albuma pod nazivom San, koji se može opisati kao sofisticirani kolaž pop i džez muzike.

Povezana vest:  LET 3 oduševio publiku u Domu Omladine