Potpisivanje memoranduma 3Potpisan Memorandum o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Udruženja Exit
Danas je u Rektoratu Univerziteta potpisan Memorandum o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Udruženja Exit uz podršku kompanije Carslberg Srbija. Na konferenciji za medije organizovanoj ovim povodom govorili su rektor Univerziteta prof. dr Miroslav Vesković, generalni menadžer Exit festivala Bojan Bošković i generalni direktor Carslberg Srbija Aleksandar Radosavljević. Memorandum o saradnji predviđa stipendiranje studenata Univerziteta u Novom Sadu, podršku studentskim projektima, kao i finansiranje studijskih boravaka u inostranstvu i zapošljavanje studenata u okviru Exit festivala.
Memorandum o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Udruženja Exit potpisan je danas u Rektoratu Univerziteta u prisustvu rektora Univerziteta prof. dr Miroslava Veskovića, generalnog menadžera Exit festivala Bojana Boškovića i generalnog direktora Carslberg Srbija Aleksandra Radosavljevića. Memorandumom su definisani oblici buduće saradnje u edukaciji, stipendiranju i zapošljavanju studenata Univerziteta u Novom Sadu.
Zarad te saradnje Udruženje Exit je osnovalo fondaciju „The State of Exit“ koja će, u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom festivala, kompanijom Carlsberg Srbija, omogućiti ostvarivanje ciljeva postavljenih u memorandumu: otvaranje novih mogućnosti za dodatno kvalitetnije stručno i lično obrazovanje i podrška većem uključivanju studenata u društveni život. Ovi ciljevi će se ostvarivati kroz otvaranje mogućnosti za rad uz studije, obezbeđivanje stipendija za studiranje i studijska putovanja, podršku projektima studenata i studentskih organizacija i uključivanjem studenata u društvene i omladinske kampanje festivala Exit.
Rektor Univerziteta prof. dr Miroslav VESKOVIĆ zahvalio se što su Exit festival i kompanija Carlsberg Srbija prepoznali kvalitet Univerziteta u Novom Sadu i što su spremni da podrže njegove studente i nastavnike: – Biti student ne znači samo učiti, treba se zabavljati i razvijati drugačiji način mišljenja. Exit jeste način razmišljanja i nama je drago što smo deo toga.
Univerzitet u Novom Sadu ove godine obeležava pola veka postojanja, a na njemu danas studira oko 46.000 studenata i radi oko 4.100 nastavnika, saradnika i drugih zaposlenih. Među studentima osnovnih studija u Novom Sadu, Subotici, Somboru i Zrenjaninu, gde se nalaze fakulteti Univerziteta, čak preko 800 njih su najbolji studenti sa prosekom ocena u toku studiranja preko 9,00.
Univerzitet u Novom Sadu kroz aktivnosti „State of Exit“ fondacijе unaprediće mogućnosti stipendiranja i pomoći studentskim projektima.
Generalni menadžer Exit festivala Bojan BOŠKOVIĆ istakao je da je buduća saradnja sa Univerzitetom u Novom Sadu i kompanijom Carlsberg izraz želje da se unapredi formalno i neformalno obrazovanje studenata, a da će prve aktivnosti biti dodeljivanje 100 stipendija u pojediničnom iznosu od 500 evra za studentska putovanja, kao i osnivanje fonda za finansiranje studentskih projekata iz oblasti ekologije, razvoja kritičkog mišljenja, unapređenja studentskog života i razvoja preduzetništva. Ukupna vrednost fonda je 25.000 evra, a pojedinačni grantovi za iznosiće do 3.000 evra. Sredstva za ove stipendije i fond obezbedila je kompanija Carslberg Srbija.
-Ponosni smo što se priključujemo eminentnim brendovima naše zemlje i nadam se da ćemo u budućnosti biti ponosni na ono što smo zajedno postigli – rekao je Aleksandar RADOSAVLJEVIĆ, generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija. On je istakao da je potrebno pomoći mladim ljudima da steknu nova iskustva i da kroz njih u budućnosti bude vidljiv i ekonomski napredak naše zemlje.
Povezana vest:  Dokumentarac o Pilerovima, pa njihov koncert u Madlenijanumu