derik-karterDerrick Carter 28. decembra u Depou

Čuveni čikaški producent Derrick Carter nastupiće 28. decembra u beogradskom Depou u Savamali.
Derrick, jedan od ključnih aktera čikaške house scene, za dva gramofona i miksetu stao je već sa deset godina, kao disk džokej na porodičnim zabavama.
Ima nekoliko studijskih, kompilacijskih i 14 miks albuma, na desetine singlova i preko stotinu remiksa za imena kao što su Royksopp, Sade, Bebel Gilberto, Seal, Carl Cox, Sven Vath…
Carter je ušao u izbor 100 najpoznatijih građana Čikaga, a na toj listi našla su se još dvojica house producenta: Felix Da Housecat i Frankie Knuckeless.
– Vrednost disk džokeja dolazi iz njihove kolekcije. Kada nastupate preko dve decenije, steknete prilično široko muzičko iskustvo. Nekad zavrtim stvar iz 1990. i klinci me pitaju šta je to upravo bilo, pa kad im pokažem da je traka izašla pre nego što su se rodili, ne veruju da je i tad postojala takva muzika – reči su kojima Carter ujedno objašnjava trenutni trend povratka cele house scene njenim korenima.
Carter je prepoznatljiv i po tome što njegovi setovi obiluju neobjavljenim trakama, remiksima koje radi samo za nastupe, te raritetnim izdanjima koja se danas mogu pronaći samo kod ekstremnih kolekcionara poput njega.
Ova žurka je druga u nizu kojima DJ asocijacija „Kozmik“ obeležava dve decenije rada. Njeni osnivači Boža Podunavac, Gordan Paunović i Vlada Janjić nastupiće u Depou zajedno sa DJ Brkom i tako, na jednu noć, obnoviti prvo klupsko house veče u Beogradu, koje se održavalo pod nazivom „Divine“ od 1996. do 1998. godine u kultnom klubu „Industria“!
Ograničen broj ulaznica za ovu žurku već je u prodaji na blagajni Doma omladine, Bilet centra i drugim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa po ceni od 500 dinara.

Povezana vest:  CUNAMI POTOPIO INTERNET