MorrisseyMorisi piše knjigu

Bivši vođa grupe „Smits“ (The Smiths) Morisi (Morrissey) izjavio je da posle uspešne „Autobiografije“ piše i roman, preneo je list En-Em-I (NME).
U razgovoru sa svojim fanovima preko sajta „True To You“, Morisi je rekao i da snima novi album, kao i da će se jedna od pesama zvati „Istanbul“.
Na pitanje da li će pisati roman, Morisi je odgovorio da je njegova „Autobiografija“ iz prošle godine bila uspešnije od svih njegovih ploča i da je trenutno „usred“ pisanja romana.
„Stvarnost je da radio stanice ne puštaju moju muziku i da je većina ljudi izgubila veru u muzičku industriju, a i opšta je pretpostavka – prilično ispravna – da su vrhove lista ‘kupili’ glavni izdavači, tako da zaista više nema strasti u pop ili rok muzici“, rekao je Morisi.
Govoreći o pesmi „Istanbul“ sa sledećeg albuma, Morisi je rekao da je to posle Rima njegov najomiljeni grad. „Kada sam u Istanbulu, osećam se kao da nikada neću umreti“, dodao je on.
NME prenosi i da je bivši bubnjar „Smitsa“ Majk Džojs (Mike Joyce) rekao da nije pročitao Morisijevu biografiju niti to namerava, ali da bi rado učestvovao u novom okupljanju benda.
Džojs je 1996. godine tužio bivše kolege iz „Smitsa“ Morisija I gitaristu Džonija Mara (Johnny Marr) zbog neisplaćenih honorara.
Bivši bubnjar „Smitsa“ ipak je rekao da bi rado učestvovao u novom okupljanju benda. „Naravno, svi bismo to uradili ako bi bilo traženo. Bili smo jedna od najvećih grupa. Kao izvođač, nema nikog boljeg od Morisija. Ali, ponovno okupljanje se nikada neće destiti“, rekao je za časopis Kju (Q).

Povezana vest:  Bliži se velika BP žurka u Beogradskoj areni