josipa - dnevnikU PRODAJI LP „DNEVNIK JEDNE LJUBAVI“ JOSIPE LISAC!

Croatia Records, izdavačka kuća u kojoj je Josipa objavila svoj prvi album, ali i sve ostale, dodelila joj je posebno priznanje za njen izuzetan doprinos muzici. Ove godine „Dnevnik jedne ljubavi“ obnovljen je ponovo na vinilu čime je oduševila generacije koje ga već imaju u svojim kućnim fonotekama, a neke nove imaju priliku da ga tek otkriju. Posebnost ovog izdanja krasi potpuno bela ploča koja je u savršenom kontrastu s prepoznatljivim crnim omotom „Dnevnika jedne ljubavi“.
„Dnevnik jedne ljubavi“, objavljen 1973. godine, u kojem je Metikoš pokazao svoju kompozitorsku viziju koristeći se raskošnim Josipinim talentom. Bio je to prvi ženski rok i konceptualni album koji se danas svrstava u antologijska dela ex-yu muzičke baštine. Na nedavno održanim koncertima u Lisinskom, Josipa je na duhovit način ispričala da joj se u početku nije svideo naslov jer je nekako bio preizravan, ali s obzirom da je imala samo 22 godine takva reakcija je bila očekivana. Priznala je da su neke pesme s tog albuma dolazile i odlazile s njenog repertoara, ali „O jednoj mladosti“ je pesma koju peva punih 40 godina.
U ovoj godini Josipa Lisac obeležava 40 godina od izlaska svog prvog albuma „Dnevnik jedne ljubavi“. O debitantskom albumu Josipe Lisac koji i nakon toliko godina izaziva jednako divljenje publike, Siniša Škarica, nekadašnji urednik u Jugotonu i Croatia Recordsu je za Cantus napisao: „To je zapravo prva velika ploča na kojoj su se kod nas pomirile različite generacije i idiomi, glazbenici u svojim dvadesetima, tridesetima i četrdesetima godinama, jazzisti i klasičari, protagonisti zabavne i pop – rock scene u kolektivnom su brisanju žanrovskih granica spremno zakoračili na nov teren individualizma. Bio je to prelazak iz pop-moderne u post-modernu. Dnevnik jedne ljubavi čvrsta je pop-rock ploča, iz naše vizure jednako važna kao što su bili Otis Blue, Cheap Thrills ili Blood, Sweat and Tears.“
Podsećanja radi, Josipa Lisac održaće novi koncert za Dan zaljubljenih 14. februara 2014. godine u Sava centru u Beogradu. „Već sad se nestrpljenjem očekujem povratak u Sava centar, da zatvorimo uzajamni krug primanja i davanja. Koliko god dajem, toliko i primam. Dođe toliko ljudi koje ne poznajem, ali koji poznaju moju glazbu, i mene kroz nju, toliko dobro, možda i bolje nego oni koji su kraj mene! To je fascinantno. To su prijateljstva koja se stvaraju kroz glazbu“, kaže Josipa.
Ulaznice za beogradski koncert Josipe Lisac u prodaji su po cenama od 1.700, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara na blagajni Sava centra, prodavnici „Jugoton“ (Nušićeva 27) i preko mreža Eventim i Ticketline.

Povezana vest:  Bijonse i Džej-Zi par sa najvećom zaradom

LP „Dnevnik jedne ljubavi“ možete naći u Jugotonu (Nušićeva 27), po ceni od 1590dinara.