demo_fest_plakatKonkurs za treći Demofest u Banjaluci
Treći regionalni festival neafirmisanih rok izvođača „Demofest“ biće održan od 21. do 24.jula u Banjaluci na tvrđavi Kastel, saopštio je danas organizator agencija „Akvarijus ogilvi“.
Izvođači sa prostora bivše Jugoslavije koji do sada nisu izdali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća za učešće na „Demofestu“ mogu se od sutra prijaviti preko zvanične strane festivala www.demofest.org. Konkurs će biti otvoren narednih mesec dana.
Organizatori su saopštili da će po završetku konkursa stručni žiri izabrati 30 bendova koji će na festivalu imati priliku da pred publikom nastupe na jednom od tri kvalifikaciona koncerta, a šest bendova će se u finalu boriti za nagrade.
Prvo mesto donosni snimanje u profesionalnom studiju i izdavanje albuma za područje Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, kao i snimanje spota. Druga nagrada je binska oprema u vrednosti do 6.000 evra, treća do 3.000 evra, a nagrada publike binska oprema vrednosti do 1.500 evra.
-‘Demofest’ je postao prepoznatljivo ime u regionu. Čulo se nadaleko da smo dobri domaćini, tako da sam sigurna da ćemo i ove godine imati jako veliki broj prijavljenih bendova. Nagrade su i dalje odlične. To je sasvim dovoljan razlog da interes ne izostane – rekla je direktorka festivala Brankica Janković.
Travnički sastav „Kilingdžezhardkorbejbi“ (Killingjazzhardcorebaby) pobedio je 2008. godine na prvom, a zagrebačka „Propaganda“ 2009. godine na drugom izdanju festivala, tada nazvanom „Nektar demofest“.
Povezana vest:  ULAZNICE ZA CARO EMERALD UZ POPUST DO DANA ZALJUBLJENIH!