Kolibri planetaLena Kovačević komponovala uspavanku za hor „Kolibri“ za album „Kolibri planeta“

Lena Kovačević komponovala je pesmu „Sunčeva uspavanka“ koja zatvara najnoviji album čuvenog dečijeg hora „Kolibri“, pod nazivom „Kolibri planeta“, u izdanju PGP RTS. Autor teksta je Žaklina Nina Suvajac, autor aranžmana Ivan Ilić.
Ovo je druga saradnja Lene Kovačević i hora „Kolibri“, a prva se odigrala krajem 2010, kada je Lena napisala muziku i tekst za novogodišnju pesmu koju izvodi hor „Kolibri“, pod nazivom „Godina Nova“, koja je ujedno bila i novogodišnja čestitka Radio televizije Srbije za 2011. godinu.
„Kolibri planeta“ je osmišljena kao svojevrsni uvod u proslavu 50 godina postojanja najpoznatijeg dečijeg hora u regionu. Ovaj disk povezuje tradicionalne dečije teme sa modernim temama koje su posvećene ekologiji, savremenim bajkama o zmajevima, ratu i miru. Pored Lene, na albumu su radili brojni autori sa domaće muzičke scene.
Album „San“ Lene Kovačević, je takođe objavljen u izdanju PGP RTS, i već 2 meseca je najprodavaniji među albumima sa prostora bivše Jugoslavije, a koji se prodaju u Srbiji.
Pesmu „Sunčeva uspavanka“ možete čuti na Leninom SoundCloud kanalu.

Povezana vest:  Otvorena najveća muzička konferencija u regionu - KONTAKT