Sting Berlin

Sting i Pol Sajmon pripremaju zajedničku turneju

Slavni muzičari Sting i Pol Sajmon održavaju probe uoči zajedničke turneje koja počinje 8. fefruara u američkom gradu Hjustonu. Njih dvojica su dugogodišnji prijatelji, a pripremaju se za nastup tokom kojeg će naizmenično svaki pevati najveće hitove onog drugog.
Zajednička turneja bila je Sajmonova ideja koju je sa zadovoljstvom prihvatio Sting. On je prvi put čuo grupu Sajmon i Garfankel u Velikoj Britanij, u svojoj 15. godini. 
-On je učitelj – rekao je Sting u ponedeljak u Njujorku, dodajuhi da bi, ako bi ikada hteo da imitira nekog tekstopisca, to bio Pol Sajmon.
-Pol je mnogo godina sarađivao sa Artom Garfankelom i moj posao nije da imitiram Arta. On ima jedan od legendarnih i najlepših glasova u istoriji rokenrola. Ali, moj posao je da tumačim i odam čast notama i tekstovima koji su bili napisani, i to ću biti ja – naveo je Sting, izražavajući radost što će pevati te pesme. 
Sting i Pol Sajmon prvi put su pevali zajedno prošle godine u Njujorku na jednoj dobrotvornoj priredbi, a Sting je naveo da je bio iznenađen zbog toga kako se dobro njegov glas uklopio sa glasom Sajmona, kome je 72 godine. 
-On će uzeti malo moje energije, a ja ću uzeti malo njegove. Još jednom, to je iskustvo učenja – naveo je Sting. 

Povezana vest:  Bajaga i Loša na Long Night festivalu!