bora corba (3)

„Van Gog“ i „Riblja čorba“ oduševili Bečlije

Koncert dve najpoznatije rok grupe iz Srbije, Riblja Čorba i Van Gog, u Beču bio je pravi rok spektakl. Ogroman odziv publike, a bilo je sinoć više od 2. 000 fanova, i to ne samo iz Austrije, već, sudeći po registarskim tablicama, i iz Nemačke, Italije, Slovačke i Slovenije, najbolji je dokaz da dijaspora, kao što to ukazuju predrasude, ne voli samo folk. 
Rok sastavi iz domovine sve su veći magneti za publiku i u dijaspori, pa i u Beču pune dvorane. 
Dok je ranijih godina na nastup rok bendova iz domovine dolazilo 100 do 200 ljudi, sada oni počinju da pune dvorane sa više hiljada fanova. 
Tako je i ovaj rok spektakl bio gotovo rasprodat, a na ulazu u „Lugner siti“, sat pred koncert formiran je dug red fanova, koji su s nestrpljenjem čekali da uđu u dvoranu i vide i čuju uživo muzičare iz Srbije.
Na samom početku koncerta Zvonimir Đukić-Đule iz Van Goga ocenio je da „postoji neki novi ritam“ u srcima publike u Beču.
Van Gog je bečkoj publici predstavio pesme sa novog albuma „Umeren u svemu“, ali je svirao i sa ranijih albuma pesme, koje je publika i te kako dobro znala. 
Đule je sa publikom imao odličnu komunikaciju od samog početka, kada ih je slikao za „Fejsbuk“. 
Nakon Van Goga, na sceni se našao Bora Đorđević sa svojim bendom, koji je i prošle godine imao zapažen koncert u ovoj dvorani koja je i tada bila prepuna. 
Publika je zajedno sa „Čorbom“ oduševljena i ovog puta pevala svaku pesmu. 
Đule i Bora Đorđević su dan pred koncert obišli tržni centar „Lugner City“ i publici koja ić je presretala strpljivo davali autograme. 

Povezana vest:  Grupa Bon Džovi pauzira od idućeg leta