dan bubnajara 2013Na Danu bubnjara 13. februara nastupiće i glumci!

-Bubanj kao jedinstveno sredstvo komunikacije, pored muzičara, inspiriše i druge umetnike da uživaju u mogućnostima ovog fantastičnog instrumenta – objašnjava Đuričić, jedan od najpoznatijih bubnjara sa naših prostora. ,,Prošle godine, koncertom u Ateljeu 212, na kome sam okupio pedeset bubnjara iz zemlje i regiona, ustoličio sam, verujem, jednu tradicionalnu manifestaciju. Moji prijatelji Katarina Žutić i Bogdan Diklić, podržaće me u mojim namerama“, naglašava Đuričić.
Glumci Katarina Žutić i Bogdan Diklić potvrdili su svoje učešće na koncertu, gde će zajedno sa muzičarima
Đule Van Gogh, Miroslav Tovirac (basista Ramba), Dragan Ivanović (basista Van Gogh), nastupati rame uz rame sa poznatim bubnjarima: Dado Marinković (Parni Valjak), Garo Tavitijan (Leb I Sol) sa sinom Garom juniorom, Firchie, Uroš Šećerov, Lav Bratuša, Srđan Dunkić Jonny, Čeda Macura (Bajaga), Vicko Milatović (Riblja Čorba), Vladimir Furduj (Korni grupa).
-Pored velikog broja perkusionističkih instrumenata, koje je publika imala prilike da vidi do sada, specijalno će biti predstavljen KAJON (kahon), udarački instrument u obliku kutije, koji se svira rukama – navodi Đuričić. Ovu muzičku sekvencu izvešće kahonisti iz Beograda, koji su ujedno i proizvođači ovog instrumenta.
Broj učesnika koncerta se neprekidno uvećava, s obzirom da se bubnjari iz zemlje i regiona prijavljuju u sve većem broju. Dan bubnjara počinje da živi!
Karte za ovogodišnji spektakl mogu se pronaći na biletarnici Ateljea 212 po ceni od 800, 1000,00 i 1200,00 din. Pored kvalitetnog zvuka i zabave, scenu će obogatiti instrumenti vrhunskih proizvođača sa ovih prostora – Antiko drums, Adam drums, Firchie snare drums,kao I bubnjarskih palica DynaVox i R-Line, te će ljubitelji perkusionističkog perfomansa dobiti kompletan audiovizuelni doživljaj.

Povezana vest:  Leksington bend najavio koncert na Stadionu