Luka 2Luka Nižetić predstavio spot za pesmu „Obećanje“

Pesma „Obećanje“, čiji je autor Aljoša Šerić, poslednji je singl s aktuelnog, četvrtog studijskog albuma Luke Nižetića, ‘Kad zasvira…’, a ujedno njegov sedmi po redu, službeni singl. Kako je Luka i sam ranije spominjao, ako bi morao da odabere najdražu pesmu sa zadnjeg albuma, onda bi to upravo bila ova kompozicija!
Saradnja Luke i Aljoše dogodila se sasvim slučajno, a na kraju je rezultirala realizacijom impresivne balade čije video izdanje možete pogledati OVDE!
-Ovo je zapravo sudbinska pesma na koju sam naišao sasvim slučajno, dopadljiva ‘oda ljubavi’ napisana specifičnim Aljošinim rukopisom, čiji tekst je nešto u fazonu ne znam dal’ da plačem ili da budem istovremeno i srećan… Jednostavno, Aljoša, čiji rad neizmerno cenim, je suptilno i emotivno dočarao temu gubitka ljubavi da zapravo zaželiš da i tvoje poslednje reči upravo budu sličnog sadržaja – ističe Luka.
Atipična pesma za dosadašnji Lukin muzički opus zaslužila je i atipičan video spot čija je rediteljka Mare Milin. Upravo iz razloga što ne skriva da su ona i Luka na jednoj posebnoj emotivnom nivou sa identičnim senzibilitetom, gdje su godine prijateljstva i zajedničke saradnje urodile bezrezervnim poverenjem. „Ovaj video je zapravo jedna nežna groteska koja dočarava epitaf na kome se ispunjavala posljednja želja preminule ljubavi’, dodaje Mare.
U realizaciji video broja učestvovalo je 40-ak statista među kojima su se, uz Lukine prijatelje, našla i lica istaknutih hrvatskih glumaca.

Povezana vest:  Warner Records reizdaje čuveni Princeov album „1999"