Picksiebner_fotoTrkaća svinja prvi autorski album grupe Picksiebner
Zagrebačka grupa Picksiebner jedinstvena su pojava na hrvatskoj muzičkoj sceni koja je u kratkom periodu postala prava atrakcija. Bend čine četiri živopisna lika: Marko Bregant – Bregi (gitara, vokal), Vedran Ciprijanović – Cipra (bas, vokal), Gordan Ilenić – Gringo (bubnjevi) i Zoran Perić – Zoki (bendžo, gitara, usna harmonika, vokal), a stil koji oni sviraju je zabavna mešavina countrya, bluesa, bluegrassa i hard rocka začinjena zvukom bendža i violine koji su u prvom planu u većini pesama.
„Trkaća svinja“ album zanimljivog  naziva, a još zanimljivijeg dizajna za koji je zaslužan Marko Bregant, dok su ilustracije delo slikara Nenada Jankovića, čini komplet od 10 zanimljivih pesama. Jedna od njih je i njihov najavni singl „Erik trkaća svinja“ po kojem je, kao varijacija na temu, naslovljen i ceo album.
Osim ovog, grupa Picksiebner do sada je plasirala još dva singla – na prvom, „Stolica za ljuljanje“, im se pridružio legendarni Bare, dok su drugi „Bolje grob nego job“ snimili sa Milom Kekinom iz Hladnog piva u kojem veličaju nerad, lenjost i zadovoljstvo estradnog života.
Prvi album „Picksiebneri“ snimili su 2008. godine, koji se jednostavno zvao „Picksiebner“. Na albumu se nalazilo 11 obrada popularnih hard rock i country pesama u novim aranžmanima, kao i  jednu autorsku pesmu “Thank you Jesus”. S obzirom na to da su bili jako dobro prihvaćeni od strane publike, odlučili su da snime prvi autorski album.
Spotove „Erik trkaća svinja“, „Bolje rob nego job“,  kao i više informacija o grupi možete naći na njihovom sajtu  www.picksiebner.com.
Ne propustite da poslušate njihov novi album, koji će svojim veselim aranžmanima i zanimiljivim tekstovima podići svaku atmosferu, a koji  se već nalazi u prodaji u Jugotonu.
Povezana vest:  Trkulja i "Balkanopolis" osvajaju kinesku publiku