ATHEIST RAP AUTOR STANISLAV MILOJKOVICDupla MTV Ppemijera: SevdahBABY i Djixx „Grad“ i Atheist Rap „Drugo pakovanje“

MTV Premijera u ponedeljak u 20 časova donosi dva nova spota – za numeru „Grad“ koju izvode SevdahBABY i Djixx i novu pesmu benda Atheist Rap „Drugo pakovanje“.
U pesmi „Grad“ SevdahBABY i Djixx se obraćaju svom Beogradu kroz jednu tešku ljubavnu priču. Ono što devojka iz priče doživljava od svog sada već bivšeg partnera, to ponekada i mi svi dobijamo od svog grada koji je kao i momak iz ove pesme divan, ali ponekada divalj i surov.
Grad je priča o jednom trenutku, jednoj konkretnoj emociji, jer veliki grad natera svakoga da ponekad poklekne, ali isto tako i daje mogućnost za novi uzlet. Zato tmurna atmosfera ovog spota treba da bude vrsta katarze koja je svakome od nas ponekada potrebna da bi se ponovo uzdigao, kao i ovaj grad u kome ipak volimo da živimo.
„Grad“ je četvrti video singl sa albuma „Sega Mega, ti i ja“, koji je dostupan na sajtu galamagalama.com, kao i na svim većim digitalnim Internet servisima za preuzimanje i slušanje muzike.
Drugi spot koji će premijerno biti prikazan u ponedeljak je novosadske pank rok grupe Atheist Rap za pesmu „Drgo pakovanje“.
Bend ove godine obeležava 25 godina postojanja i rada koje će obeležiti regionalnom turnejom i novim albumom. Atheisti su izdali pet studijskih albuma, best of album, koncertni DVD i monografiju benda. Godinama unazad su koncertno jedna od najaktivnijih autorskih muzičkih grupa na prostorima bivše Jugoslavije. Nastupali su na glavnim binama dva najveća muzička ex-YU festivala (Exit 2011. i INmusic 2013) i redovno su učesnici svih drugih značajnih festivala u regionu. Svakako posebno mesto u koncertnoj biografiji grupe zauzimaju nastupi u kultnom londonskom klubu Barfly i na najvećem britanskom pank festivalu Rebellion u Blekpulu 2011. godine.
Binu su prethodnih godina delili sa nekim od najvećih svetskih pank bendova, koji su im bili uzori i uz koje su odrastali, kao što su: Nomeansno, Die Toten Hosen, PTTB, Buzzcocks, Cock Sparrer, The Exploited, Bad Religion, NOFX i Green Day kao i sa drugim velikim bendovima raznih muzičkih pravaca: Arcade Fire, Mando Diao, Arctic Monkeys…
Četvrt veka postojanja i rada, članovi grupe Atheist Rap obeležiće od marta do novembra serijom koncerata po celom regionu. Prvi objavljeni datumi nastupa su:
07.03. Subotica – Clash club
14.03. Nova Pazova – Pub Two beers
15.03. Bačka Palanka – Pub Old Cellar
21.03. Zadar – Staro kazalište lutaka Jazine
22.03. Zagreb – KSET
28.03. Apatin – Bermudski trougao
04.04. Kovačica – Jarmočisko Vojvodina pub
18.04. Aleksinac – Centar za kulturu
19.04. Niš – Sajmište
25.04. Knin – A3 klub
26.04. Split – Quasimodo club
Paralelno sa koncertnim aktivnostima, Atheist Rap snima i novi studijski album koji će biti objavljen krajem ove godine, a kao najava novog materijala bend predstavlja spot za pesmu „Drugo pakovanje“.

Povezana vest:  Završen 12. Trenchtown festival