WM-InstagramODLIČNI WOLFMOTHER PROŠIRUJU PROGRAM DEVETOG INMUSICA

Do sada najavljenim izvodačima The Black Keys, Pixies, The Fratellis, MGMT, Flogging Molly, Crystal Fighters, Bomba Estereo, Bombino, Jagwar Ma i Kuromi pridružuju se cenjeni hard rockeri, australijski Wolfmother. Dobitnici su prestižne nagrade Grammy, imaju mnogobrojne obožavatelje, među njima i Thom Yorke iz Radioheada. Iza sebe imaju pozamašnu listu odsviranih koncerata, uključujući i najvažnije svetske i euvopske festivale kao što su Rock am Ring, Rock Werchter, Pinkpop, T in The Park, Lollapalooza, Isle of Wight, Download festival itd…
Stilski naginju sedamdesetim godinama prošloga stoleća, ali Wolfmother su zapravo premladi da bi uopšte mogli doživeti sedamdesete i zato njihova muzika, iako na tragu Led Zeppelina i kompanije, zvuči neverovatno sveže što ih čini još interesantnijim muzičkim sastavom.
Ono što ih razlikuje od mnogih savremenih sastava je to da pesme stvaraju tekom zajedničkih sessiona, a tek potom one dobivaju svoju strukturu i naslov. „Za mene Wolfmother zvuče kao kombinacija zaigranosti Earth, Wind & Firea i intenziteta Black Flaga – nekako manično ali dosljedno“, kazao je pevač i vođa Wolfmothera, Andrew Stockdale.
Wolfmother su počeli svirati početkom dvehiljaditih, a već za snimanje debi albuma zaputili su se u Ameriku gde su radili sa vrhunskim producentima kao što je Dave Sardy (Red Hot Chili Peppers, Slayer, System of a Down, Marilyn Manson, Dandy Warhols itd.) u Cherokee studiju gde su se odvijali i sessioni za antologijski „The Wall“ Pink Floyda te u Sound City studiju gde je nastao i bezvremenski Nirvanin „Nevermind“.
U rodnoj Australiji je debi album „Wolfmother“ ostvario ogroman uspeh i doživeo dvostruko platinasto izdanje, a bio je zapažen i u Americi i Velikoj Britaniji. Već 2007. dobili su veliko priznanje budući da je njihova pesma „Woman“ osvojila prestižnu nagradu Grammy u kategoriji najbolje hard-rock izvedbe.
I drugi album iz 2009. godine naziva „Cosmic Egg“, kritika i fanovi primili su s jednakim oduševljenjem kao i prvenca. Zatim je 2010. godine došao i šlag na tortu, kada su zasvirali na australijskom delu turneje zajedno sa velikanima AC/DC. Usledio je treći album „Keep moving“ krajem leta 2013., a sve to imaćemo prilike slušati na glavnoj pozornici ovogodišnjeg INmusic festivala!

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi i singlovi u Velikoj Britaniji