The Black Keys - CREDIT Alysse GafkjenThe Black Keys imaju novi singl, album stiže 12. maja

Bend The Black Keys objaviće 12. maja novi album pod nazivom Turn Blue za Nonesuch records. Producirali su ga Danger Mouse, Dan Auerbach i Patrick Carney, a izdanje će sadržati 11 novih pesama među kojima se nalazi i prvi singl „Fever“. Njega možete da čujete na zvaničnom sajtu www.theblackkeys.com, YouTube kanalu i na Deezer-u.
Ljubitelji ovog benda na zvaničnom sajtu mogu da unapred naruče novi album na vinilu, disku ili u digitalnoj verziji, kao i da kupe nove majice i karte za predstojeću turneju.
Turn Blue je sniman u Sunset Sound studiju u Holivudu tokom leta 2013. godine, dok su neka dosnimanja rađena početkom ove godine u Benton Harboru i Nešvilu. Članovi benda kažu da se Turn Blue može odnositi na:

Povezana vest:  Pobednik prvog Beat Talents takmičenja je Mene

A: Gušenje
B: Tugu
C: Utrnulost zbog jake hladnoće
D: Ghoulardi-a televizijskog voditelja noćnog programa iz Klivlenda
E: Sve gore navedeno

Carney je o novoj ploči rekao: Uvek se trudimo da izazivamo sebe kada pravimo nove pesme – da ne ponovimo ništa prethodno, a da istovremeno se ne udaljimo od našeg zvuka. Na ovom albumu dozvolili smo pesmama da „dišu“ i da istražujemo raspoloženja, teksture i zvukove. Veoma smo uzbuđeni što će publika konačno čuti Turn Blue.
Ovo je osmi studijski album za bend koji je 2011. godine objavio svoje najuspešnije El Camino. Dostigao je platinumski tiraž i dobio je tri Grammy nagrade.

Povezana vest:  BEOGRADSKI SINDIKAT NA SKI OPENINGU NA KOPAONIKU

PHOTO: Mascom Records