NA DANAŠNJI DAN, 6. januar

1681 – Održan je prvi zabileženi boks meč u Engleskoj, borili su se batler i mesar vojvode od Albermarle.
1896 – Počela je prva ženska šestodnevna biciklistička trka u Americi, u New Yorku u Madison Square Gardenu.
1928 – Alwin Kraenzlein umire u 51. godini. Ostaće zapamćen kao sportista koji je osvojio 4 zlatne medalje na jednoj Olimpijadi (1900). 
1934 – Herberta Chapmana, bivši engleski fudbaler i trener koji važi za jednog od najuspešnijih i najuticajnijih menadžera u engleskoj fudbalskoj istoriji, umire u 56. godini. 1933. godine, Chapman je postao prvi profesionalni menadžer zadužen za Englesku na prvom međunarodnom meču protiv Italije u Rimu.
1951 – Indianapolis Olympians je pobedio tim Rochester Royals sa 75-73 u NBA utakmici koja je imala čak 6 produžetaka i igrala se je 4 sata. 
1959 – Italijanski vozač Vincenzo Florio, Jr. umire u 76. Godini. On je pripadao porodici industrijalca vinske industrije u Palermu, ali je postao poznat po osnivanju automobilske trke Targa Florio 1906. 446 km duga trka po brdima Sicilije, smatrala se jednom od najtežih u Evropi, postala je poznat pre osnivanja trke 24 sata Le Mana, ali će biti suspendovanazbog sigurnosnih problema.
1994 – Američku klizačicu Nancy Kerrigan napao je stranac tokom Američkog prvenstav u klizanje u Detroitu. Ona je teško povređena u desno koleno i zbog toga je bila prisiljena da se povuče. Kao rezultat toga, Tonya Harding osvaja naslov. Temeljitom istraguom otkriveno je da je Jeff Gillooly, Harding bivši muž, bio direktno uključen u napadu. Uzimajući u obzir te činjenice američka federacija je 30. juna 1994. oduzela titulu Harding i zabranila joj do kraja život učešće na bilo kom klizačkom takmičenju.
1999 – Juventusov igrač odbrane Paolo Montero je oborio rekor Giuseppe Bergomija, kada je isključen po dvanaesti put u utakmici protiv Milana 

Povezana vest:  Na današnji dan - 28. jul