NA DANAŠNJI DAN, 20. januar

1999 – Članica Međunarodnog olimpijskog komiteta-Finkinja Pirjo Haeggman podnela je ostavku nakon što je izbio skandala Salt Lake jer je njen muž bio član 2002 Salt Lake organizacionog komiteta. Mnogi članovi MOO-a koji su uključeni u slučaj su sledili njen primer (Attarabulsi, Arroyo, Ganga, Geesnik, Santande i Sibandze).
1997 – Dvadesetogodišnji brazilski napadač Ronaldo je proglašen za“svetskog igrača godine“u anketi više od 100 međunarodnih trenera. Prošlogodišnji pobednica George Weah bio je drugi.
1994 – Legendarni trener Manchester United Sir Matt Busby umire u 84. godini života.
1990 – IAAF odlučuje da oduzme medalje i briše rekorde kanadskog sprintera Ben Johnson posle doping skandala u Seoulu 1988 na olimpijskim igrama.
1983 – Manuel Francisco dos Santos Garincha, najveći dribler u istoriji fudbala , umire u 49. godini od ciroze jetre. Garincha, koji je bio alkoholičar i zaboravljeni junak, a čije ime znači „carić“ (mala ptica) smatra se jednim od najboljih driblera u fudbalskoj istoriji, a najbolji brazilski igrač ikada nakon Pele
1952 – Patricia McCromik postaje prvi ženski profesionalni borac s bikovima.
1898 – Osnovan je klub Atletic Bilbao, a osnovala ga je grupa od 33 čoveka, od kojih su neki bili studenti koji su igrali fudbal u Engleskoj, a ostali radnici iz Bilbaoa.

Povezana vest:  Na današnji dan - 29. februar