tonyawardNominacije za nagrade Toni

 

Denzel Vašington (Washington), Džud Lo (Jude Law), Ketrin Zita-Džouns (Catherine Zeta-Jones) i Lora Lini (Laura Linney) nominovani su danas za američke pozorišne nagrade Toni (Tony), koje će biti dodeljene 13. juna.

Vašington i Lo nominovani su uloge u dramskim komadima „Fences“ odnosno „Hamlet“. Ketrin Zita-Džouns je u trci za nagradu za najbolju glumicu u mjuziklu „Mala noćna muzika“ a Lora Lini za najbolju glumicu u drami „Time Stands Still“.

Povezana vest:  Serija red i zakon: kada fikcija postane stvarnost

Mjuzikl „Fela!“ i rimejk mjuzikla „Kavez za ludake“ nominovani su u po 11 kategorija, dok je dramski komad „Fences“ dobio 10 nominacija.

„In the Next Room (or The Vibrator Play)“, „Next Fall“, „Red“ i „Time Stands Still“ takmičiće se za nagradu za najbolji dramski komad, a u kategoriji najbolji mjuzikl nadmetaće se „Memphis“, „Million Dollar Quartet“, „Fela!“ i „American Idiot“ po muzici grupe „Grin Dej“ (Green Day).

Povezana vest:  Letnji Minimax maraton: Pustolovine sa braćom Kret

U kategoriji najbolji rimejk mjuzikla u konkurenciji su „Finian’s Rainbow“, „Kavez za ludake“, „Mala noćna muzika“ i „Ragtime“.

Među nominovanima su i Kristofer Voken (Christopher Walken), Liv Šrajber (Liev Schreiber), Alfred Molina, Vajola Dejvis (Viola Davis), Kelsi Gramer (Kelsey Grammer), Šon Hejs (Sean Hayes) i Skarlet Johanson (Scarlett Johansson).

Nagrade Toni biće dodeljene 13. juna na svečanosti u Rejdio siti mjuzik holu (City Music Hall) u Njujorku i imaće direktan prenos na televiziji CBS.

Povezana vest:  Eva Longorija najavila nove sezone Očajnih domaćica