07.05.19FARMA 2010

 

Ovonedeljni duelisti su Milena i Ivan Gavrilović

 

Iako su zadatak pravljenja bajke uspešno završili, nisu napravili kamenu stazu od kapije do štale pa su opomenuti od strane Zadruge da to učine. Posle kratkog nećkanja ipak počinju sa radom na zadatku. Tokom kopanja kamenja Firči je slučajno zakačio grabulju koja je udarila Maju po licu. Maji je ukazana pomoć i ona se dobro oseća.

Mina, Raka, Maca, Đus i Ivan su uz jutarnju kafu pričali o Džeju koji im se pridružio na sinoćnoj proslavi Đurđevdana. Rekli su da su se dobro zabavili.

Nešto kasnije farmeri su prešli u dnevnu sobu. Gagi je rekao Dragani da je ona jedina lepa devojka koj je ostala na Farmi, sve ostale su otišle. Mina misli da je Gagi pogrešio. Gagi joj je rekao da je ona njegova seka.

07.05.11Dragana je pitala ostale ko ima najmanje glasova. Mira kaže da možda Sajko od muškaraca, a od devojaka može biti bilo koja. Dragana je rekla da će štapić dati Vladi jer joj Milena nije dala štapić jer joj ona nije dala. Mira je zaključila da su ljudi počeli da se izbegavaju u kući… da se nisu vratili Sajko i Ivan, pretpostavila je, da bi se potpuno odvojili jedni od drugih.

Povezana vest:  Prenos dodela filmskih nagrada Oskar na RTS-u

Farmeri su dobili pismo od Zadruge u kome su pre svega pohvaljeni za uspešno izvršen zadatak bajke. U pismu se nalazio i novi zadatak koji nije bio težak. Trebalo je završiti kameni put od kapije do štale. Prvo su se svi oduševili jer je nagrada bila gledanje Bajke. Međutim su posle nekoliko razmenjenih reči odbili da urade zadatak, tako da su odustali od gledanja bajke. Ivan pokušava da nagovori Gagija da naprave put, dok su Zorica, Milena, Nemanja, Mira, Mina na klupi pričali kako su „iskulirali“ zadatak i da nisu nimalo zabrinuti o eventualnoj kazni koju će dobiti. Zorica je predložila da bi trebalo strožije kažnjavati farmere, jer ionako ništa ne rade.

Gazda je ponovo dobio pismo od Zadruge pa je okupio sve farmere u dnevnoj sobi kako bi pročitao pismo. U pismu je rečeno da je obaveza svih farmera da obavljaju zaduženja dobijena od Zadruge. Pošto tokom nedelje nisu obavili zadatak pravljenja staze u dvorištu, za koji je bilo potrebno pronaći kamenje u dvorištu, Zadruga ih opominje da taj zadatak moraju uraditi do kraja nedelje i podseća da će ponuda na pijaci zavisiti od uspešnosti izvršenja zadataka.

Povezana vest:  Hbo Adria najavljuje „First Draft“ konkurs na Sarajevo film festivalu

Većina farmera je reagovala na ovo pismo. Maca je rekao da on neće tucati kamen jer je to bezveze, pritom ni kamena nema nigde i da je velika muka pronaći ga po dvorištu. Raka je rekao da nije za kopanje kamenja, ali probaće pa ako može uradiće to. Maja se složila sa Rakom. Firči je rekao da će napraviti onoliko staze koliko bude kamena u dvorištu i da niko nije odbio da radi.

Maja, Miloš, Raka, Firči, Zorica i Ivan su izašli u dvorište i počeli sa kopanjem kamenja za stazu. Prilikom kopanja Firči je slučajno nogom zakačio grabulju koja je udarila Maju po licu i posekla je. Maji je pružena odgovarajuća pomoć i ona se dobro oseća.

Nešto kasnije je većina farmera u dnevnoj sobi razgovarala o Maji. Firči je rekao da mu je jako krivo zbog svega što se desilo… Rekao je da bi bolje bilo da je bar udario Ivana pa da mu ne bude toliko krivo. Zorica je Maji ranije skrenula pažnju da pazi da se ne povredi.

Povezana vest:  Predmeti iz "Čiste hemije" na aukciji

Gagi je u dvorištu na klupici razgovarao sa Minom…. Žali se Mini kako mora da pronađe ženu. Mina mu nudi svoju pomoć kada izađu sa Farme. Gagi joj je izložio šta očekuje od savršene žene. Da je prošeta jednom mesečno na kokice i nazad kući. Ostali su se zgrozili na takvo razmišljanje pa su ga pitali gde misli da pronađe takvu ženu.

Ognjen je došao na Farmu što znači da je došlo vreme izbora ovonedeljnih duelista. Milena je dobila više štapića od Vlade i tako je postala prvi duelista. Najmanje glasova publike ove nedelje je imao Ivan Gavrilović.

Ognjen je pročitao pismo Zadruge u kome se kritikuje nehigijena u kući. Posle kraće rasprave oko odluke ko će čistiti kuću farmeri se razilaze.