oliv kitridz 1EKSKLUZIVNA PREMIJERA MINISERIJE IZ ORIGINALNE HBO PRODUKCIJE „OLIV KITRIDŽ“

Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža, s ponosom najavljuje ekskluzivnu premijeru nove miniserije iz originalne HBO produkcije „Oliv Kitridž“ čije će prve dve epizode premijerno biti prikazane na HBO-u u ponedeljak, 3. novembra u 20.05h. Poslednja dva nastavka, u istom terminu, HBO ekskluzivno prikazuje već sutradan, u utorak, 4. novembra, samo dan posle američke premijere.

Četiri dela priče obuhvataju vremenski period od 25 godina, u kojem pratimo odnos profesorke matematike u srednjoj školi Oliv Kitridž (tumači je oskarovka Franses Makdormad), Henrija (Ričard Dženkins) dobronamernog gradskog farmaceuta i njihovog sina Kristofera koji prezire majčino roditeljstvo, kao i druge članove društva.

„Oliv Kitridž“ je drama koja priča bolno slatku i oporo duhovitu priču o naizgled spokojnom gradu u Novoj Engleskoj, koji je zapravo prožet aferama, kriminalom i tragedijom. Sve to viđeno Olivinim očima, čija britka dovitljivost i spoljašnja grubost kriju toplo, ali problematično srce.

U sporednim ulogama:

Zlatnim globusom ovenčan Bil Marej („Izgubljeni u prevodu“) pridružio se ekipi serije kao Džek Kenison, a tu su i Džon Galager Mlađi (HBO serija „Redakcija“) u ulozi Olivinog i Henrijevog sin, za Emija nominovani Piter Malan (Džim O’Kejsi) i mnogi drugi.

Povezana vest:  Homer Simpson o novoj sezoni, nuklearnoj energiji, budućnosti

Izvršni producenti:

Kao izvršni producenti serije potpisuju se Tom Henks, Geri Gecman, Franses Makdormand i Džejn Anderson. „Oliv Kitridž“ je tako postala peta serija koju Henks i Gecman rade u saradnji sa HBO-om, prateći Emijem nagrađeni „Pacifik“, te serije „Džon Anderson“, „Braća po oružju“ i „Od zemlje do meseca“.

Svi koji od 3. novembra  do 2. decembra posete stranicu da www.hbogo.rs moći će besplatno da pogledaju prvu epizodu ove serije u Srbiji i upoznaju se sa HBO GO uslugom.

Epizodni sinopsisi:

Epizoda 1:

Vreme emitovanja: 3. novembra u 20.05h na HBO-u

od jutarnjih sati 3. novembra dostupna na HBO GO-u

Nakon što se asistent Henrija Kitridža srušio ispred njegove apoteke u Krozbiju, gradiću u Mejnu, on dovodi mladu i lakovernu Deniz, koja predstavlja pravo osveženje za njega. Henrijeva žena Oliv, profesorka matematike, i njen kolega Džim O’Kejsi, nude prevoz od škole do kuće Kevinu Kolsonu, stidljivom, inteligentnom studentu, čija majka Rejčel pati od depresije – ali to se nikako ne dopada Olivinom sinu Kristoferu. Ubedivši ženu da spremi večeru za Deniz i njenog muža, Henri odlazi u lov koji se završava tragično. Nekoliko nedelja kasnije Oliv doživljava sopstvenu tragediju.

Povezana vest:  Emisija "Ber Grils: Tačka pucanja" od 5. aprila na na Discovery kanalu

Epizoda 2:

Vreme emitovanja: 3. novembra u 21.05h na HBO-u

od jutarnjih sati 3. novembra dostupna na HBO GO-u

U svojim dvadesetim godinama, Kevin se vraća na tajni zadatak u Mejn, gde ga Oliv nalazi kako sedi u kolima. Osećajući da Kevin nije dobro emotivno, Oliv ga poziva da ostane, pritiskajući ga da te večeri ode na Kristoferovu generalnu probu venčanja. Kevin pristaje iako se ispostavlja da je njegov ponovni susret sa Kristoferom prilično neprijatan. Oliv, koja nije naročito oduševljena Kristoferovom izabranicom, na venčanju se posvađa sa njenom majkom Džojs i, nakon što uznemiri devojku zaduženu za kićenje, povuče se sama u sobu mladenaca na spratu.

Epizoda 3:

Vreme emitovanja: 4. novembra u 20.05h na HBO-u

od jutarnjih sati 4. novembra dostupna na HBO GO-u

Povezana vest:  Nova serija “Nestale” počinje na IDX kanalu

Posle večere s prijateljima Boni i Harmonom, Oliv i Henri prave pauzu tokom vožnje koja dobija jeziv preokret. Oliv odbija Kristoferov predlog da ona i Henri idu kod bračnog savetnika. Osam meseci kasnije, Henrijevo zdravlje se menja, a Kristofer se sukobljava s majkom jer ga ona stalno prekoreva i ponaša se kao da je on dete. Oliv se kasnije priseća neobičnog iskustva koje je doživela prilikom posete Luizi Larkin.

Epizoda 4:

Vreme emitovanja: 4. novembra u 21.05h na HBO-u

od jutarnjih sati 4. novembra dostupna na HBO GO-u

Oliv odlazi u Njujork da poseti Kristofera koji trenutno živi sa trudnom drugom ženom En i njeno dvoje dece. Iznervirana Eninom preosetljivošću i incidentom s njenim sinom Teodorom, Oliv iznenada objavljuje da želi da se vrati u Mejn – započevši tako još jednu svađu sa Kristoferom. Po povratku kući, Oliv saznaje loše vesti o Henriju. Pola godine kasnije, Oliv slučajno sreće Džeka Kenisona dok je u šetnji i par počinje da razvija neobičnu vezu.