Discovery ShowcaseHD Exclusive Black RGBNOVI DISCOVERY SHOWCASE HD OD 1. DECEMBRA
 
Kompanija Discovery Networks najavljuje da će od 1. decembra kanal  Discovery HD Showcase promeniti svoje ime u Discovery Showcase HD i da će imati novi logotip, osveženi izgled i obogaćenu programsku šemu.  Gledaoci će biti u prilici da uživaju u ekskluzivnim programima koji se ne mogu gledati nigde drugo, a emitovaće i popularne programe drugih kanala kao što su Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, TLC, ID i ID Xtra. Ovaj kanal emituje se na više od 120 tržišta širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike, uključujući Poljsku, Rusiju, zemlje Beneluksa i Portugaliju.
„Verujem da će se publici koja voli dokumentarne, visokokvalitetne programe veoma dopasti Discovery Showcase HD. Gledaoci će biti u prilici da na ovom kanalu vide uzbudljive i fascinantne sadržaje kanala Discovery, Animal Planet I Discovery Science, ali i skandalozne i intrigantne sadržaje kanala TLC, ID i ID Xtra.“, izjavio je Unaj Iparagire (Unai Iparragirre), direktor za brendove kompanije Discovery Networks, EMEA.
Osim omiljenih emisija iz portfolija ostalih kanala kompanije Discovery Networks, nova programska šema na Discovery Showcase HD kanalu uključiće ekskluzivne koje će gledaoci moći da prate samo na tom kanalu. Neke od njih su:
Alaska Monsters – serija koja prati tim domorodaca koji sebe nazivaju Ponoćni sinovi dok istražuju opasne šume Aljaske u želji da otkriju dokaz postojanja strašnih čudovišta za koja se veruje da tu žive.
Cold River Cash – serija o tri tima ribara koja se takmiče za nedostižan, ali unosan ulov – bebe „staklene“ jegulje. Takmičenje je teško, konkurencija je oštra, a pretnja od opasnosti ne prestaje dok se svaki tim bori da sebi obezbedi „klizavi kovčeg zlata“.
Beasts of the Bayou – serija koja prati kapetana Blimpa Čeramija, njegovog prvog oficira Erika i njegovog rođaka Nejtana kroz močvare Venecije u Luizijani. Oni su u lovu na legendarna stvorenja koja ordiniraju na hiljadama kvadratnih milja močvara oko njihovih domova.
Billy Bob Gag’s to Riches – serija prati Džonu Vajta, osnivača i izvršnog direktora kompanije Billy Bob Teeth u Hardinu u Ilinoisu, imperije šaljivih poklona vredne više miliona dolara, u potrazi za novim proizvodima za njegovu Bili Bob liniju. Izumitelji iz raznih krajeva dolaze da predstave Džoni svoje lude ideje u nadi da će uspeti da mu ih prodaju i dobiju deo dolarskog „kolača“.
Povezana vest:  Nova serija "Peni Dredful: Grad anđela" stigla je na HBO GO