foyles-warDefinitivni kraj „Fojlovog rata“

Britanska detektivska serija „Fojlov rat“ koja se 13 godina prikazivala na ostrvskoj televiziji ITV, a neko vreme i kod nas, ovog meseca se i konačno završava.
Detektiv Kristofer Fojl rešiće svoj poslednji slučaj u dvočasovnom finalu osme sezone u nedelju, 18. januara.
Majklu Kičenu, koji je igrao detektiva Fojla od samog početka, pridružiće se i drugi glumci koji su se redovno pojavljivali u seriji – Hanisakl Viks, Danijel Vejman, Eli Hadington, Tim Meklaman i Rupert Vansitart, prenose britanski mediji.
„Fojlov rat“ je počeo da se prikazuje na ITV-u 2002. kada je tvorac serije Entoni Horovic osmislio koncept serije posle završetka popularnog „Inspektora Morsa“.
Serija je otkazana 2007. ali je godinu dana kasnije vraćena na male ekrane pod pritiskom brojnih zahteva gledalaca.
Horovic je rekao da mu je teško da se oprosti od junaka serije ali da nije siguran da više imaju priče koje vredi ispričati.
-Teško je oprostiti se od likova sa kojima sam živeo više od 15 godina. Ali istina je da nisam siguran da imamo više šta da kažemo a uvek je bila moja namera da seriju završimo kvalitetno i mislim da su ovogodišnje epizode najbolje koje smo snimili – rekao je Horovic.
Stiv November, direktor dramskog programa ITV-a obećao je bogato i uzbudljivo finale serije.
-Kristofer Fojl je bio klasični ITV heroj i zahvalni smo Entoniju Horovicu što ga je stvorio i što je napisao toliko mnogo originalnih priča za njega, Majklu Kičenu koji mu je tako brilijantno udahnuo život i (kompaniji) Eleventh Hour Films na besprekornoj produkciji – rekao je November.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC "Najbolji kuvar, najgori kuvar"